Το υποχείριο του Ερντογάν μιλά ξανά για «κυριαρχική ισότητα» και «επενδυτές από το εξωτερικό» που εγκαθίστανται στα κατεχόμενα

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ομιλεί σε τουρκικό πανεπιστήμιο. Φωτογραφία Photo via Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Την θέση ότι με το άνοιγμα οδοφράγματος στην περιοχή της κατεχόμενης Μιας Μηλιάς θα μειωθεί η συμφόρηση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου εξέφρασε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του «σωματείου των δημοσιογράφων» υπό τον Ρεσιάτ Ακάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι στην χθεσινή συνάντηση ο κατοχικός εντεταλμένος σημείωσε πως διεξάγονται κάποιες προσπάθειες για αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.

Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι με την υπερπήδηση των ελλείψεων «θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο θα προσφέρονται διάφορες υπηρεσίες στην παράνομη “τδβκ”» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Πολλοί επενδυτές και άτομα από το εξωτερικό έρχονται και εγκαθίστανται στα κατεχόμενα, πρόσθεσε.

«Όταν αξιολογήσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στην (παράνομη) “τδβκ” με διάφορες διαστάσεις, ακολουθείται μια νέα πολιτική. Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι ανέφεραν πως στηρίζουν την πολιτική μας των δύο κρατών κατά την (παράνομη) “επίσκεψη” που έκαναν στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Λέμε σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με την αποδοχή της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας».

Έχουμε διάφορες πρωτοβουλίες για να μπορούν να ληφθούν ως συνομιλητές οι αρχές της (παράνομης) “τδβκ”. Η πηγή στην οποία είμαστε πιο πλούσιοι είναι ο ήλιος. Αν μετατρέψουμε αυτό τον ήλιο σε ενέργεια, θα επιλυθεί το πρόβλημα του ηλεκτρισμού. Στόχος μας είναι να πάρουμε πιο μπροστά αυτή την χώρα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε ευημερία στον λαό μας» είπε.

Κάτω από τον πήχυ το προσχέδιο συμπερασμάτων της ΕΕ για το Κυπριακό: Αγώνας δρόμου για να περιληφθεί ο απεσταλμένος της ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: