Ερντογάν, ο φτωχούλης του… Αλλάχ: Ζει με δανεικά από τον αδελφό του – «Ξέχασε» να δηλώσει μίζες $350 δισ. και τις αγορές της Εμινέ στο πόθεν έσχες του

File Photo Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ στο παλάτι τους. Υποτίθεται διαβάζουν …βιβλία!Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση πόθεν έσχες του.

Ο άνθρωπος τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ ψάχνει από το 2019 για αδήλωτα εισοδήματα δισεκατομμυρίων από μίζες εμφανίζεται όχι απλώς φτωχός αλλά και με χρέη. Είναι ο ίδιος άνθρωπος για του οποίου η σύζυγος Εμινέ Ερντογάν παρομοιάζεται με την Ιμέλντα Μάρκος, σύζυγο του προέδρου των Φιλιππίνων που έγινε διαβόητη για τις σπατάλες της.

Σύμφωνα, λοιπόν με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του Εμινέ προκύπτει, μεταξύ άλλων, πως ο Ερντογάν χρωστάει 5.390.000 τουρκικές λίρες (239,504.46 Ευρώ), στον αδερφό του, Μουσταφά Ερντογάν.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει στο όνομά του δύο ακίνητα:

Ένα ακίνητο 2.000 τ.μ. στο χωριό Ντουμάνκαγια στην πόλη Γκιουνέισου στην επαρχία της Ριζούντας, το οποίο απέκτησε το 1988 έναντι 10.000 λιρών (444.35 Ευρώ).

Και εξ ημισείας με τη σύζυγό του ένα ακίνητο στη γειτονιά Κισικλί στο Ουσκιουντάρ της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αγοράστηκε έναντι 15.390.000 τουρκικών λιρών (683,854.11 Ευρώ), με τον καθένα να δίνει 7.695.000 τουρκικές λίρες.

Όσον αφορά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς ο Τούρκος πρόεδρος έχει συνολικές καταθέσεις ύψους 1.854.878 τουρκικών λιρών (82,421.44 Ευρώ) σε δύο τράπεζες.

Συγκεκριμένα στην τράπεζα Albaraka έχει δύο λογαριασμούς με 1.346.614,53 και 96.723,55 τουρκικές λίρες αντίστοιχα και στην Αγροτική Τράπεζα έχει έναν λογαριασμό με 411.541,135 τουρκικές λίρες.

Απόσπασμα από το πόθεν έσχες του προέδρου Ερντογάν

Πιο φτωχός σε σχέση με το 2018

Μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου του 2018 πάλι είχαν φανερωθεί ξανά το πόθεν έσχες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα οποία προκύπτει ότι έχει γίνει πιο φτωχός.

Συγκεκριμένα τότε είχε καταθέσεις ύψους 6.077.761 τουρκικών λιρών σε τρεις διαφορετικές τράπεζες. Είχε επίσης το ακίνητο στη Ριζούντα.

Ακόμα είχε ένα ακίνητο στο στη γειτονιά Κισικλί στο Ουσκιουντάρ της Κωνσταντινούπολης το οποίο αγόρασε έναντι 4.000.000 τουρκικών λιρών και ένα Audi A8 του 2011 το οποίο είχε αποικήσει έναντι 234.080 λιρών.

Επίσης το 2018 χρωστούσε 2.000.000 τουρκικές λίρες στον επιχειρηματία Μεχμέτ Γκιούρ.

Το πόθεν έσχες το 2014

Όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος το 2014 σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu, εμφανιζόταν ξανά να έχει το ακίνητο στη Ριζούντα, ενώ είχε σε τράπεζες:

Στην Albaraka είχε τέσσερις λογαριασμούς, έναν 4.159.687,80 τουρκικές λίρες, έναν με 96.000 τουρκικές λίρες, έναν με 144.234,33 τουρκικές λίρες, αλλά και έναν λογαριασμό με 2.000 δολάρια. Επίσης είχε 135 τουρκικές λίρες στην Αγροτική Τράπεζα, 930 τουρκικές λίρες στην İşbank, καθώς και δύο ακόμα λογαριασμούς, έναν με 2.825 τουρκικές λίρες στη Halk Bank και έναν με 370 τουρκικές λίρες στην τράπεζα Vakıflar.

Επίσης είχε χρέος 500.000 δολάρια στον γιο του Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν.

Οι αποκαλύψεις για τις μίζες

Όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που αναφέρουν ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν επιδίδεται συστηματικά εδώ και περίπου δύο δεκαετίες στη σώρευση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από μίζες και άλλες επιχειρηματικές ενέργειες, οι οποίες προφανώς και μένουν στο σκοτάδι.

Από αυτές εκτιμάται ότι η συνολική περιουσία τόσο η δική του όσο και του στενού οικογενειακού του κύκλου ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες δισ. Ευρώ τα οποία είναι κρυμμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, off shore σε όλο τον κόσμο αλλά ακόμη και θαμμένα.

Είναι δε επίσης σαφές ότι οι ΗΠΑ από το 2019 έχουν επιδοθεί σε μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να ανακαλύψουν πόσα είναι τα χρήματα αυτά αλλά και που βρίσκονται.

Οι λογαριασμοί στην Ελβετία

Υπενθυμίζεται πως σε άρθρο του στο 19fortyfive.com, ο αναλυτής για τη Μέση Ανατολή του American Enterprise Institute (ΑΕΙ), Μάικλ Ρούμπιν ανέφερε ότι έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσαν από τα Wikileaks κάνουν λόγο για οκτώ τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει στο όνομά του ο Ερντογάν στην Ελβετία.

«Η βουλευτική ασυλία, του αγόρασε χρόνο και ο έλεγχος του δικαστικού σώματος του προσέφερε μόνιμη ατιμωρησία. Είναι πιθανό ότι με το νεοανακαλυφθέντα αίσθημα ατιμωρησίας, τα φημισμένα ευρήματα υδρογονανθράκων της Μαύρης Θάλασσας και το φυσικό αέριο που λεηλατήθηκε από τα κυπριακά ύδατα, ο Ερντογάν θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο», ανέφερε ο αναλυτής.

Εμινέ Ερντογάν, η νέα Ιμέλντα Μάρκος

Εξάλλου, σε άλλο δημοσίευμα του ίδιου αναλυτή, Μάικλ Ρούμπιν, σημειωνόταν μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε αγορές της Εμινέ Ερντογάν:

Το πεντάωρο ξεφάντωμα των αγορών της σε μερικά από τα πιο πολυτελή καταστήματα των Βρυξελλών, προκάλεσε μποτιλιάρισμα σε ορισμένους από τους κεντρικούς δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας.

Αυτό το ταξίδι για ψώνια έγινε καθώς το νόμισμα της Τουρκίας κατρακυλούσε ν μέσω της φθίνουσας ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας. Όταν συνόδευσε τον σύζυγό της στη Βαρσοβία, κατάφερε να ξεπεράσει τα 44.000 δολάρια για αντίκες, όταν ο Ταγίπ είχε επίσημη συνάντηση.

Ο επίσημος μισθός του συζύγου της είναι λίγο πάνω από 5.000 δολάρια το μήνα – Το Forbes εκτιμά ότι οι πραγματικές αποδοχές του πλησιάζουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Η Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου περιέγραψε την Εμινέ ως «μανιώδη αγοράστρια».

Σφοδρές κατηγορίες του Ρούμπιν: Ο Ερντογάν και η οικογένεια του κατακλέβουν την Τουρκία… Η Εμινέ Ερντογάν είναι η νέα Ιμέλντα Μάρκος!

Η Εμινέ προσωποποιεί την κυνική υποκρισία των Ερντογάν. Λίγο αφότου ο σύζυγός της κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, επειδή ένας καθηγητής Γάλλων φέρεται να έδειξε στους μαθητές του μια καρικατούρα του Προφήτη Μωάμεθ, μια φωτογράφος τράβηξε μια φωτογραφία της Εμινέ να κρατά μια γαλλική τσάντα Hermes, που κοστίζει περίπου 50.000 δολάρια.

Ακόμη πιο επιβαρυντικό ήταν το γεγονός ότι φέρεται να έλαβε την τσάντα και άλλα αγαθά ως μέρος του σχεδίου δωροδοκίας του Reza Zarrab. Σε δύο εβδομάδες, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την παράταση της υπόθεσης Zarrab-Halkbank, ελέγχοντας την εμβέλεια του νόμου περί ασυλιών (Foreign Sovereign Immunities Act).

 

Οι ΗΠΑ ψάχνουν από το 2019 πού κρύβει μίζες $350 δισ. ο «μίδας» Ερντογάν: Ίσως, ο πλουσιότερος ανθρώπος στον κόσμο [Νέα στοιχεία, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: