Έντονη κριτική για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου: «Αποφάσεις εκ του πονηρού, κάνουμε σκόντο σε θέματα με Ιεράρχες και σε άλλα είμαστε αυστηροί» (video)

Ο δημοσιογράφος Άρης Βικέτος με τον θεολόγο Θεόδωρο Κυριακού. Φωτογραφία via Omega Channel




Συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου αποφασίστηκε όπως ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος τεθεί σε αργία μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Για τον Θεολόγο, Ανδρέα Πιτσιλλίδη, αποφασίστηκε όπως καλεστεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, για να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που του είχαν τεθεί όταν του επιβλήθηκε η ποινή του αφορισμού, πριν λάβει την απόφασή της.

Για τον Παγκράτιο Μερακλή, λόγω του ότι τα νεότερα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν είχαν υπόψη τους τα γεγονότα της επιβολής σε αυτόν της αργίας, ζήτησαν να μελετήσουν το σχετικό αρχείο και να εξετάσουν το θέμα στην επόμενη συνεδρία, αφού καλέσουν και τον ίδιο.

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή του OMEGA «ΑΙΧΜΕΣ», ήταν, ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού και ο Αριστείδης Βικέττος, οι οποίοι κλήθηκαν να σχολιάσουν τις σημερινές αποφάσεις.

Σ’ ότι αφορά στις υποθέσεις Παγκράτιου και Πιτσιλλίδη, οι δύο φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να μένουν ικανοποιημένοι από τις σημερινές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακού είπε ότι η σημερινή απόφαση δεν ήταν η αναμενόμενη, αντιθέτως προκύπτει πλήρης απογοήτευση.

«Η Ιερά Σύνοδος είχε μια ευκαιρία να επουλώσει πληγές που επικρατούν στην κυπριακή εκκλησία», πρόσθεσε ο κ. Κυριακού.

Την απογοήτευσή του για την απόφαση εξέφρασε και σε δηλώσεις του στο OMEGAlive. Ειδικότερα για τον Παγκράτιο είπε:

«Η σημερινή απόφαση παραπέμπει σε μία νέα δίκη γιατί θα έρθουν όλα τα στοιχεία που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ξανά στο τραπέζι. Αντιθέτως θα έπρεπε σήμερα να αρθεί η αδικία. Κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια και πολύ φοβάμαι ότι η σημερινή εξέλιξη είναι εκ του πονηρού».

Παράλληλα ο κ. Κυριακού, σχολιάζοντας την υπόθεση Πιτσιλλίδη, είπε ότι ίσως να είναι ο μοναδικός αφορισμένος μέσα στην ορθόδοξη Εκκλησία για τις ιδέες του.

«Εδώ γίνονται σεξουαλικά σκάνδαλα και προσπαθούμε να τα μην δουν το φως της δημοσιότητας για το καλό της Εκκλησίας. Και συμπεριφέρονται στον Αντρέα Πιτσιλλίδη ωσάν να είναι ο χειρότερος εγκληματίας», διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, ο κ Κυριακού είπε ότι ο Κιτίου σκόπιμα άσκησε έφεση για να προκαταλάβει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: