«Δουλειά από μέσα»: Νέα στοιχεία των ΝΥΤ καρφώνουν τους Ρώσους για την ανατίναξη του φράγματος

FILE PHOTO: Δορυφορική εικόνα του φράγματος στις 26 Φεβρουαρίου 2022. EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES — THE WATERMARK MAY NOT BE REMOVED/CROPPED — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Νέα στοιχεία που ενδυναμώνουν το σενάριο ότι η καταστροφή του τεράστιου φράγματος στην Καχόβκα προήλθε από εσωτερική έκρηξη που πυροδότησε η Ρωσία, παρουσίασαν οι New York Times.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη μηχανικούς και εμπειρογνώμονες εκρηκτικών, ανέφερε την Παρασκευή ότι η έρευνά της ανάδειξε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατασκευή είχε «παγιδευτεί» από μία γόμωση εκρηκτικών τοποθετημένο σε ένα πέρασμα που διασχίζει τη τσιμεντένια βάση του φράγματος.

 

«Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι το φράγμα γκρεμίστηκε από μια έκρηξη που πυροδοτήθηκε από την πλευρά εκείνου που το ελέγχει: τη Ρωσία», ανέφεραν οι Times.

Οι Times επικαλούνται μηχανικούς που αναφέρουν πάντως ότι μόνο μια πλήρης εξέταση του φράγματος μετά την αποστράγγιση του νερού από αυτό μπορεί να καθορίσει τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην καταστροφή.

Οι μηχανικοί ανέφεραν επίσης ότι η «διάβρωση που προκαλεί το νερό που διαπερνούσε τις πύλες του φράγματος θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε κατάρρευση μόνο εάν το φράγμα ήταν κακώς σχεδιασμένο ή το σκυρόδεμα υποτυπώδες, αλλά χαρακτήρισαν απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ανέφερε η εφημερίδα.

Με πληροφορίες από Reuters

100.000 άνθρωποι στη συγκέντρωση του Τελ Αβίβ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλο το Ισραήλ εναντίον του Νετανιάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: