Δυστυχώς η Δημοκρατία δεν τιμωρεί: Το πολιτικό σύστημα ευθύνεται για την επάνοδο των ναζί στη Βουλή των Ελλήνων, η απάτη των «Σπαρτιατών» πρέπει να τιμωρηθεί (video)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Αθήνα, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Πέραν της καθαρής νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σήμερα θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός και την καταλυτική ήττα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, οι κάλπες έκρυβαν μία δυσάρεστη έκπληξη:

Ένα κόμμα-απάτη με το όνομα «Σπαρτιάτες», που αποδείχθηκε φερετζές του δηλωμένου ναζί, Ηλία Κασιδιάρη, εισήλθε στη Βουλή, όπου θα αντιπροσωπεύει το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας: Τη ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα που αναλώθηκε στις απαίσιες πολιτικές επιθέσεις εναντίον αλλήλων, πιάστηκε στον ύπνο από τον φυλακισμένο ναζί, ο οποίος οργάνωσε τους «Σπαρτιάτες», δηλαδή τη Χρυσή Αυγή, μέσα από το κελί του. Αυτό δεν το επιτρέπει καμία σοβαρή χώρα. Οι φυλακισμένοι έχουν δικαιώματα, αλλά πρέπει να τους απαγορεύεται να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον της Δημοκρατίας.

  • Έχετε φανταστεί να επέτρεπαν οι Αμερικανοί στους τρομοκράτες της αλ Κάιντα και στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα από τη φυλακή, ως να είναι στα βουνά του Αφγανιστάν ή του Ιράκ; Βεβαίως όχι.
  • Γιατί, λοιπόν, οι ελληνικές αρχές άφησαν ανεξέλεγκτο τον ναζί Κασιδιάρη να προκαλέσει τόση ζημία στην Ελλάδα μας;

Το γεγονός αυτό επισκίασε τη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επίσης μεγάλη ήττα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πλήρωσε επειδή δεν τόλμησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο του ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό 3% του κόμματος, που δεν πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Είναι οι τύποι που καίνε όποτε γουστάρουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Από τη στιγμή που δεν τόλμησε πλήρωσε ακριβά. Αν είχαμε και τρίτη εκλογική αναμέτρηση, ή αν οι πολίτες δεν επέλεγαν τις παραλίες από τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε στο 15%.

Ήταν, επίσης, λάθος οι επιλογές της επικοινωνιακής ομάδας. Όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε των απαιτήσεων και των αναγκών του κόμματος, αλλά προκάλεσε και ζημία στον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Με αποτέλεσμα τη βαρύτατη ήττα.

  • Χωρίς αμφιβολία ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον ο κυρίαρχος του πολιτικού παιγνιδιού και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την εξουσία και την ηγεσία του.
  • Οι πολίτες επέλεξαν τη σιγουριά και του έδωσαν ακόμα μία ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα της Ελλάδας, με πρώτη τη διαφθορά που σαρώνει το κράτος από κάτω προς τα πάνω.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίζαμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός κέρδισε μόνος του τις εκλογές, υπό την έννοια ότι αλώνισε απ’ άκρου σε άκρη την Ελλάδα και μίλησε στους πολίτες.

Εκτιμήθηκε η θετικότητα που έβγαζε για το μέλλον της χώρας και απορρίφθηκε η άνευ προηγουμένου αρνητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ως να μην κυβέρνησε ποτέ. Βρέθηκε πέντε χρόνια στην εξουσία και πίκρανε πολύ το λαό, ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Αριστεράς. Στην πραγματικότητα αυτοκτόνησε.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει από σήμερα, καθώς πριν ένα μήνα ήταν ο Πρωθυπουργός. Άρα δεν χρειάζεται να μελετήσει φακέλους. Απαιτείται να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε.

Η διαφθορά πρέπει να είναι το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί, καθώς οι συμμορίες που λυμαίνονται το κράτος βγάζουν εκατομμύρια ευρώ που τα κλέβουν από τους πολίτες και ανήκουν στα κρατικά ταμεία.

Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όσοι ασχολούμαστε με την έρευνα για τη διαφθορά. Ο υπάρχον μηχανισμός πάταξης της διαφθοράς πρέπει να ενισχυθεί για να αποδίδει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούσαμε «κραυγές» ότι μόλις επανεκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης θα …ξεπουλήσει το Αιγαίο. Κουβέντες του καφενέ. Ξέρει ότι αν το πράξει την επόμενη ημέρα θα αναγκαστεί να πάει ταπεινωμένος στο σπίτι του. Πρόκειται για θέμα εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Για να είμαι δίκαιος, ο νέος Πρωθυπουργός δεν σκέφτεται με τον τρόπο που τον κατηγορούν για το συγκεκριμένο θέμα του Αιγαίου.

Όταν είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, είχε «κλειστές» συναντήσεις με υψηλόβαθμους νομοθέτες, οι οποίοι τον ρώτησαν στα ίσια: Πως θα αντιδράσει αν η Τουρκία πλήξει έστω και μία βραχονησίδα του Αιγαίου.

Απάντησε χωρίς κανένα δισταγμό ότι θα μπει σε πόλεμο. Την κουβέντα αυτή την άκουσα από σημαντικό Αμερικανό νομοθέτη που παραβρέθηκε στη συνάντηση. Οπότε. Ας κρατάμε μικρό καλάθι όταν ακούμε τους ισχυρισμούς των ψεκασμένων.

Σε ότι αφορά την είσοδο στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, είμαι βέβαιος ότι η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα θα άνοιξε χθες σαμπάνιες. Όλοι αυτοί οι τύποι που πουλάνε Χριστό και πατρίδα είναι «ρωσόπληκτοι». Άρα είναι και επικίνδυνοι.

Αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική Δεξιά. Διότι οι παραδοσιακοί δεξιοί είναι νοικοκύρηδες άνθρωποι που αγαπάνε την πατρίδα και σέβονται την Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν την πωλούν σε τιμή ευκαιρίας.

Βέβαια, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι αν όλων αυτών ηγείτο ένας σοβαρός πολιτικός, θα μάζευε μέχρι και 15%. Είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξει και να το αναλύσει η Νέα Δημοκρατία.

Η Ελλάδα έχει μία ισχυρή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία, η οποία μπορεί ανενόχλητη να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Να σκύψει πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ελλάδα διότι η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν θα σταματήσει να προσβάλει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Φαινόμενα όπως οι υποκλοπές πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι κύριε Πρωθυπουργέ. Επίσης, εμείς που ζούμε στο εξωτερικό δεν αντέχουμε να ακούμε ισχυρισμούς ότι καταπατείται η ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Και αυτό πρέπει να αλλάξει, και γρήγορα μάλιστα.

Είναι κυρίαρχος ο κ. Μητσοτάκης. Οπότε ας αρχίσει να ασχολείται με το τεράστιο έργο για τη νέα Ελλάδα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κ. Πρωθυπουργέ…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όταν ξεκίνησε το σικέ “πραξικόπημα” του Ερντογάν ο πρώτος που του τηλεφώνησε ήταν ο Πούτιν: Όταν άρχισε η σικέ “ανταρσία” ο Ταγίπ έσπευσε να στηρίξει τον “Βλαδίμηρο”!!! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: