Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες: Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν «πιθανά σημάδια ζωής» και «ήχους κρότου» από το εξαφανισμένο υποβρύχιο

The Titanic submersible is a 21-foot “Cyclops-class” craft designed to take paying passengers up to 13,000 feet below the ocean’s surface. Photo via OCEANGATE EXPEDITIONS SITE




Οι ελπίδες να βρεθούν τα πέντε μέλη του πληρώματος του εξαφανισμένου υποβρυχίου, που βρίσκεται σε μια αποστολή με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού, έχουν αυξηθεί αφού οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν «πιθανά σημάδια ζωής» και «ήχους κρότου».

Ένα καναδικό αεροσκάφος, μέρος της τεράστιας αποστολής έρευνας που αναζητούσε τους αγνοούμενους τουρίστες του Τιτανικού, άκουσε χτύπους κατά διαστήματα 30 λεπτών στην περιοχή όπου το υποβρύχιο εξαφανίστηκε.

Τα χτυπήματα αναφέρονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα email που ανταλλάχθηκαν με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Σύμφωνα με το περιοδικό, αναγνωριστικό αεροσκάφος P8 της Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά κατέγραψε «γδούπους στον τομέα για 30 λεπτά» και «μερικές ώρες αργότερα, αναπτύχθηκε κι άλλο σόναρ και οι γδούποι ακούγονταν ακόμη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης, έκανε επίσης λόγο για κρότους, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο πότε έγιναν αντιληπτοί.

Η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως καναδικό αεροσκάφος εντόπισε ήχους κάτω από το νερό στην έρευνα όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το μικρό υποβρύχιο, αλλά χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως η έρευνα συνεχίζεται.

Ο Richard Garriot de Cayeux, Πρόεδρος του The Explorers Club, επιβεβαίωσε σε ανάρτηση την Τρίτη το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «υπάρχει λόγος για ελπίδα».

Σε μια δήλωση του ανέφερε:

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι 1) Υπάρχει λόγος για ελπίδα, με βάση τα δεδομένα από το πεδίο – καταλαβαίνουμε ότι πιθανά σημάδια ζωής έχουν εντοπιστεί στην τοποθεσία”.

Δεν είναι σαφές πότε ακούστηκαν οι θόρυβοι και οι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τις αναφορές ούτε είπαν ότι βρήκαν το πλήρωμα που έχει κολλήσει στα βαθιά του Ατλαντικού Ωκεανού από τότε που εκτοξεύτηκε το υποβρύχιο την Κυριακή και έχασε γρήγορα την επαφή με το έδαφος.

«Γδούποι» ακούστηκαν κάτω από το νερό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας στον Ατλαντικό Ωκεανό για το μικρό υποβρύχιο με πέντε επιβαίνοντες που αγνοείται κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανέφεραν χθες Τρίτη αμερικανικά ΜΜΕ και η αμερικανική ακτοφυλακή.

Σημειώνουμε ότι αργά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι αεροσκάφος Hercules της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξει πάνω από την περιοχή όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το χαμένο υποβρύχιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Επιπλέον, δύο στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 πραγματοποίησαν πτήσεις έρευνας και διάσωσης τη Δευτέρα και μια πτήση C-130 της Εθνικής Φρουράς επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, αποκάλυψε το Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στέλνει επίσης ένα σύστημα διάσωσης για να βοηθήσει με το υποβρύχιο, με εξοπλισμό και άτομα υπηρεσιών που φτάνουν στη Νέα Γη το βράδυ της Τρίτης.

Τέσσερις νεκροί στη Νέα Υόρκη: Νέα πυρκαγιά εξαιτίας μπαταριών ηλεκτρικών ποδηλάτων, έχουν πολλαπλασιαστεί τα συμβάντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: