Αυτές είναι οι έωλες και αστείες δικαιολογίες του Προέδρου Μπάιντεν: Για να παραδώσει τα μαχητικά F-16 στον αυταρχικό Ερντογάν, όπως τον είχε χαρακτηρίσει (video)

epa10682611 First Lady Jill Biden speaks to soldiers and family members at Fort Liberty, North Carolina, USA. EPA, VEASEY CONWAY




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Τα άρθρα των Αμερικανών αναλυτών, που παλαιότερα υμνούσαν τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι πλέον καταπέλτης για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Οι κατηγορίες εναντίον του είναι φρικτές, και αληθινές βέβαια. Πρόκειται για τον χειρότερο αντι-Αμερικανό και αντι-Δυτικό πολιτικό σε όλο τον κόσμο.

Τα ίδια γράφουν και τα περισσότερα αμερικανικά Μέσα μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), αν και κάποια έχουν αρχίσει να αφηγούνται το παλιό παραμύθι, που δεν πιστεύει κανένας, πως η Τουρκία παραμένει ένας πιστός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα και όσοι το αναπαράγουν θα κριθούν.

Επίσης ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν θα γίνει ένας …καλός σύμμαχος της Αμερικής και θα σεβαστεί τους κανόνες του ΝΑΤΟ. Προκαλούν γέλια οι αμερικανικοί ισχυρισμοί. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας δεν θα αλλάξει ποτέ. Ιδιαίτερα μετά την εκλογική του νίκη…

Αυτά επιμένουν να λένε επίσημα ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είναι έωλες και αστείες δικαιολογίες… Και θα αυξήσουν τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα, και θα τρέχουν μετά και δεν θα προλαβαίνουν…

Η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση, του Τζο Μπάιντεν, άλλως «Μπαϊντενόπουλου» με το …όνομα(!!!), που κάποτε ήταν τουρκοφάγος, δέχθηκε τον εκβιασμό του Ερντογάν και τον μεταφέρει τώρα (σ.σ. τον εκβιασμό) στους νομοθέτες που αντιστέκονται στην πώληση των μαχητικών F-16, τιμώντας το όνομα της Αμερικής.

  • Τιμούν ταυτόχρονα τους αγώνες της υπερδύναμης για τη Δημοκρατία και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θρησκευτικών Ελευθεριών. Αυτές τις αρχές τις ξέχασε ο σημερινός πρόεδρος.

Κάποτε, ο κ. Μπάιντεν ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Μέχρι που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, οπότε βάζει μπροστά πια τα δήθεν στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον, τα οποία, βεβαίως, δεν υπηρετεί ο Ερντογάν.

Βρίσκεται απέναντι της Δύσης και υπέρ της Ρωσίας, με την οποία ταυτίζεται σε αρκετά διεθνή ζητήματα. Σπάει τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας και εξυπηρετεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο ξέπλυμα παράνομου χρήματος. Τι δεν καταλαβαίνουν οι Αμερικανοί;

  • Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στενοί συνεργάτες του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, τηλεφωνούν και ενοχλούν τα επαγγελματικά στελέχη των βουλευτών και των γερουσιαστών, που έχουν συνασπιστεί εναντίον του Ερντογάν. Ένας εξ αυτών που τηλεφωνεί και “ενοχλεί”, αλλά παίρνει αρνητικές απαντήσεις είναι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε μία περίπτωση δέχθηκε τηλέφωνο σημαντικός γερουσιαστής, όχι μόνο οι συνεργάτες του. Και απάντησε, ευτυχώς, ότι θα συνεχίσει να θέτει εμπόδια στην πώληση των F-16, στην κατοχική Τουρκία. Ίδιες απαντήσεις έλαβαν και από άλλους Αμερικανούς νομοθέτες.

Εξήγησαν και τους λόγους: Πιστεύουν ότι η ισλαμική Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά μαχητικά εναντίον γειτόνων της, ανάμεσα στις οποίες είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Πιστεύουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να σεβαστεί πρώτα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων πολιτών, πριν η δημοκρατική κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν τον επιβραβεύσει με αμερικανικό στρατιωτικό υλικό. Πιστεύουν και άλλα πολλά για την κατοχική δύναμη.

Αν γίνουν δεκτοί οι όροι, όπως τους περιέγραψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ η Τουρκία θα προμηθευτεί και τα F-16 και άλλο στρατιωτικό υλικό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας γίνει, λοιπόν, μία κανονική χώρα, ας σταματήσει έμπρακτα να απειλεί τους γείτονες της, και θα τα πάρει τα F-16. Αλλά, αν οι όροι δεν γίνουν αποδεκτοί, δεν θα περάσει τίποτα από το Κογκρέσο.

Όμως, είναι απαράδεκτη η νέα θέση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, που προβλέπει ένα εντελώς ανέντιμο συμβιβασμό: Να επιτρέψει ο Ερντογάν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και ως αντάλλαγμα να του παραχωρηθούν τα F-16.

Και είναι ανέντιμος ο συμβιβασμός επειδή αυτός που τα παίρνει όλα είναι ο Ερντογάν και οι μεγάλοι χαμένοι είναι η Αμερική και ο Δυτικός Κόσμος. Υποκύπτουν στον τουρκικό εκβιασμό. Και το ανακοινώνουν επίσημα και δεν ντρέπονται, ο Τζο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του.

  • Διότι μέχρι πριν 3-4 μέρες ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν ισχυριζόταν ότι δεν συνδέονται η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Γιατί, λοιπόν, ο Λευκός Οίκος, που είχε την ίδια θέση θέση μέσω της εκπροσώπου του σε δημόσια ενημέρωση, ψάχνει ψύλλους στα άχυρα. Γιατί ο κ. Μπάιντεν που υποτίθεται δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, υποκύπτει στον εκβιασμό του Ερντογάν, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει αυταρχικό σε συνέντευξη του στην εφημερίδα New York Times;

Εάν ο Ερντογάν δέχθηκε, στις συνομιλίες με τους Αμερικανούς, να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, γιατί δεν το πράττει όπως οι άλλοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Γιατί πρέπει να λάβει δώρα για να αποδεχθεί το αυτονόητο;

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι περισσότεροι δεν νοιάζονται αν θα αγοράσει ή όχι η Τουρκία τα αμερικανικά F-16. Ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο, αλλά όταν τα δουν να πετούν πάνω από το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ θα κατηγορούν τους ομογενείς ότι δεν σταμάτησαν την αγοραπωλησία.

Πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τους μονίμως ευρισκόμενους σε φάση Μυκόνου και Αγίας Νάπας, Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους αδελφούς.

  • Οι ομογενείς συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους για τον Ελληνισμό αν και οι ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας τους θεωρούν γραφικούς. Το ίδιο θα πιστεύουν για τον γερουσιαστή Μενέντεζ και τους υπόλοιπους Αμερικανούς νομοθέτες που αρνούνται να υποκύψουν στον Ερντογάν και το νέο φίλο του, τον πρόεδρο της Αμερικής.

Κάποιος να πει στον κ. Μπάιντεν ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Του χρόνου θα παρακαλεί για τις ψήφους των Ελληνοαμερικανών… Και εάν επιμένει στην παράδοση των F-16 στον Ερντογάν, οι ομογενείς ΔΕΝ πρέπει να τον υποστηρίξουν. Καθαρές κουβέντες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η επίθεση εναντίον της Τουρκοκύπριας, στην Αγία Νάπα, είναι απαράδεκτη και δεν χωράει καμία άλλη συζήτηση επί του θέματος. Καμία δικαιολογία όταν γίνεται τέτοιου είδους επίθεση και μάλιστα σε γυναίκα.

Και επίσης τιμά την εν λόγω κοπέλα, ότι δήλωσε πως το επεισόδιο δεν είχε ρατσιστική χροιά, αλλά ήταν αποτέλεσμα της απόκρουσης εκ μέρους της -και μπράβο της- της σεξουαλικής επιθυμίας των δραστών.

Το ψευδοκράτος έσπευσε να εκμεταλλευθεί την επίθεση, αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Ήταν ορθή η απόφαση του Προέδρου της Κύπρου να επικοινωνήσει με τον κατοχικό ηγέτη, αλλά το να προσπαθήσει κάποιος να πείσει τον Ερσίν Τατάρ για τα πραγματικά γεγονότα, είναι ως να ρίχνει αυγά στον τοίχο. Μάταιος κόπος.

Θυμάμαι, σε μία συνέντευξη του Ραούφ Ντενκτάς στο περιοδικό Newsweek, που είχε δηλώσει ότι μπορεί να ξεκινήσει πόλεμος εάν ένας Ελληνοκύπριος «τσιμπήσει» μία Τουρκοκύπρια ή το ανάποδο. Με τη λέξη «τσιμπήσει» εννοούσε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά… Ήταν άλλες εποχές τότε, είναι άλλες τώρα. Αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο. Κάπως όπως ο απαράδεκτος Ντενκτάς σκέφτεται και ο σημερινός κατοχικός ηγέτης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Η υπόθεση των «Χρυσών Διαβατηρίων» στα κυπριακά δικαστήρια δεν πάει πουθενά. Εκφράζονται φόβοι ότι θα κλείσει χωρίς καταδίκες. Οι αξιότιμοι Κύπριοι δικαστές πρέπει να θυμούνται ότι αυτή η υπόθεση έχει αμαυρώσει ακόμα περισσότερο το όνομα της Κύπρου στο εξωτερικό. Και θα καθαρίσει αν πληρώσουν οι ένοχοι, οι οποίοι βρέθηκαν και σε υψηλά πολιτικά αξιώματα. Θα επανέλθουμε φυσικά…

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρέπει να δει το θέμα της εκστρατείας εναντίον του στην Ελλάδα, από δημοσιογράφους του νεοφιλελεύθερου μπλόκ. Είναι γνωστοί ποιοι καθοδηγούν τις επιθέσεις. Ίσως χρειαστεί, κάποια στιγμή, να μιλήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, διότι εντοπίστηκε και από εκεί μία διαρροή…

Τον κατηγορούν για πράγματα που ΔΕΝ έκανε, και τον παρουσιάζουν ως «σκληρό» στο Κυπριακό που βεβαίως ΔΕΝ είναι. Υποστηρίζει και αυτός τη φιλοτουρκική διευθέτηση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ) και βεβαίως το «έγκλημα» του Κραν Μοντανά… Τα λέει ο ίδιος άλλωστε. Και βεβαίως είναι εκτός τόπου και χρόνου…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Κυκλώνουν” την Ελλάδα: Ο Πούτιν με τα ακροδεξιά κόμματα και ο Ερντογάν με τους πράκτορες του στη Θράκη… Και ένα υστερόγραφο για τα F-16 και τον κ. Μενέντεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: