Στο Μόναχο παράσταση Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών: “Biz – Wir – Eμείς”-Η συνύπαρξη, οι μαύρες σελίδες της ιστορίας, η ξενιτιά

Από την παράσταση στο θέατρο Μονάχου photo ertnews




Στην Αίθουσα Θεάτρου Μονάχου (Kammerspiele München) έλαβε χώρα μια θαυμάσια μουσική-διάλεξη παράσταση με τον τίτλο: “Biz – Wir – Eμείς” με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με πρωταγωνιστές τον Έλληνα συγγραφέα και πρώην διευθυντή του Ελληνικού Σπιτιού Μονάχου κ. Κωνσταντίνο Γιαννακάκο και τον Τούρκο καλλιτέχνη Tuncay Acar.

Στην παράσταση αναφέρονται οι πρωταγωνιστές στις θετικές εκφάνσεις της μακροχρόνιας ελληνοτουρκικής σχέσης, καθώς επίσης και στις θλιβερές πολιτικές διεργασίες, όπως αυτές επέφεραν την Ποντιακή και τη Μικρασιατική καταστροφή. Περιγράφουν τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις των προγόνων τους, τονίζουν τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία των δύο λαών και επισημαίνουν τις αρμονικές σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων στο Μόναχο.

Η παράσταση συνοδεύεται με εικονογραφημένα ντοκουμέντα από την κοινή ζωή  Ελλήνων και Τούρκων στον Πόντο και την Μικρά Ασία, με παρουσιάστρια την κ. Αναστασία Τζιλίνη και παράλληλα πλαισιώνεται μουσικά με ελληνικά και τουρκικά τραγούδια από ένα μουσικό ελληνοτουρκικό σύνολο, αποτελούμενο από τη Χρύσα Λαζαριώτου, τον Bora Yıldız, τον Soner Aksan, τον Ufuk Bakırdöğen, και τον Γεώργιο Πισιώτη.

Σημειώνεται ότι, τόσο η επίσημη ιστοσελίδα του Θεάτρου Μονάχου, όσο και η έγκριτη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρθηκαν διεξοδικά και με λίαν επαινετικά σχόλια στη θεατρική παράσταση που πρόκειται να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Έλληνες της Γερμανίας στις κάλπες: Υψηλότατη συμμετοχή * Νέοι σε συντριπτική πλειονότητα οι ψηφοφόροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: