Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου: Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος




Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21: 58 το βράδυ της Πέπτης στην Κρήτη. Η δόνηση σύμφωνα με το εργαστήριο σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατεγράφη 48 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο στην περιοχή της Μεσαράς και είχε εστιακό βάθος 2 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές του νησιού

Δήμαρχος Φαιστού: Στους δρόμους οι κάτοικοι

Ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανέφερε στο Cretalive ότι «ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές».

Οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό.

Κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρεθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή οποιοδήποτε πρόβλημα. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικων Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες, βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.

Γ. Παπαδόπουλος: Προσεκτική παρακολούθηση

Ο σεισμολόγος, κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του, αναφέρει:

«Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ.«

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – MΠΕ, CretaLive

Πέθανε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κέντρων διασκέδασης Στηβ Κακέτσης: Σε ηλικία 73 ετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: