Σεισμική δόνηση 7,7 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Νέας Καληδονίας: Προειδοποίηση για τσουνάμι, απομακρύνουν εσπευσμένα πολίτες από τις ακτές

FILE PHOTO: Σεισμογράφος καταγράφει δονήσεις. EPA, MADE NAGI




Σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε περιοχή νοτιοανατολικά των νήσων Λογιοτέ της Νέας Καληδονίας, ανακοίνωσαν οι αρχές και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Σύμφωνα με το USGS, ο ισχυρός σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που υπάρχει κίνδυνος να πλήξει τη Νέα Καληδονία, τα νησιά Φίτζι και το Βανουάτου, σύμφωνα με το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για θαλάσσια σεισμικά κύματα των ΗΠΑ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι.

Προειδοποίηση για τσουνάμι στη Νέα Καληδονία: Οι δυνάμεις ασφαλείας απομακρύνουν εσπευσμένα πολίτες από τις ακτές 19/05/2023 08:01 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Νουμέα, Γαλλία 90 Greek

Αριθμός Είδησης: 27201428

Μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και πυροσβέστες απομάκρυναν εσπευσμένα όλους όσοι βρίσκονταν στις ακτές της Νέας Καληδονίας, εξαιτίας της προειδοποίησης για τσουνάμι που εκδόθηκε έπειτα από ισχυρό σεισμό 7,7 βαθμών στα ανοικτά του αρχιπελάγους του Ειρηνικού Ωκεανού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας.

Ενεργοποιήθηκαν σειρήνες προειδοποίησης του πληθυσμού για τον κίνδυνο τσουνάμι και οι πολίτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα παράλια, εξήγησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο συνταγματάρχης Μαρκί Λετσιά, ο διευθυντής της πολιτικής προστασίας της Νέας Καληδονίας. Νωρίτερα, μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε πως οι αρχές εκκένωναν παραλία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και 100 χρόνια στην Ιταλία: 14 νεκροί και πάνω από 20.000 άστεγοι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: