Θρίλερ με τη σύλληψη του ομογενή υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας στην Αλβανία: Eπικοινωνία Δένδια – Ράμα, διάβημα από τις ελληνικές αρχές

FILE PHOTO: Το υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK, συνέλαβε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιο δήμαρχο στη Χειμάρρα, εκπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα. Διάβημα στα Τίρανα απο το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η σύλληψη Μπελέρη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη διπλωματική κινητικότητα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρώθυπουργός.

Επίσης η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση θα πραγματοποιήσει σήμερα διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

H όλη επιχείρηση ήταν οργανωμένη από τα Τίρανα και ο υποψήφιος δήμαρχος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας  όπου παρά τις πληροφορίες ότι αφέθη προσωρινά ελεύθερος εξακολουθεί να κρατείται μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρεται ότι η σύλληψη του Μπελέρη και ενός ακόμα συνεργάτη έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη.

Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

Δριμύτατη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Νντούλε, ο οποίος χαρακτήρισε την προσαγωγή Μπελέρη καθαρά πολιτική και ενορχηστρωμένη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Στην τελική ευθεία για την ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού στις 20 Μαΐου: Η πλήρης λίστα των εκλογικών κέντρων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: