“Ρουκέτα” εναντίον της Τουρκίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων: Ναι στα F-35 στην Ελλάδα, όχι στα F-16 στην Τουρκία (λόγω άρνησης για τους ρωσικούς S-400)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, Μάικλ Μακόλ. Φωτογραφία Hellas Journal




Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, Μάικλ Μακόλ, έθαψε τα όνειρα της Τουρκίας για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16, χωρίς να αναφερθεί ειδικά σε αυτά.

Και αυτό, όπως κατάλαβαν οι πάντες, λόγω της άρνησης της Τουρκίας να προμηθεύσει την Ουκρανία με τους ρωσικούς S-400.

Ο βουλευτής δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα ακολουθήσει τις δυνάμεις που δεν επιθυμούν να ενισχύσουν την παραβατική Τουρκία, ειδικά εάν επανεκλεγεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έδωσε το “πράσινο φως” για την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα. Οι ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

Ο κ. Μακόλ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι αντίθετος στην απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Τουρκία. Η υπόθεση της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία αναγκάζει πολλούς νομοθέτες να βρεθούν απέναντι της.

Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Τέξας αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στη συμμαχική στάση που επιδεικνύει η χώρα μας, αποκαλύπτοντας ότι έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης του, ο Μακόλ ανάφερε:

«Γιατί να θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω σε όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό και ο Έντ Ρόις (ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής) έκανε το ίδιο. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400; Και την ίδια στιγμή θέλουν να τους πουλήσουμε τα F-35.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφερθεί τεχνολογία των F-35. Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε. Απάντησα, στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει».

Προηγουμένως ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έριξε τις δικές του βόμβες, ανακοινώνοντας τα εξής: Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μου είπε ότι δεν θα πουλήσει τα F-16 στην Τουρκία…. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: