«Πόρτες της Ελλάδας»: Η δημοσιογράφος Dody Tsiantar και η αγάπη της για την Ελλάδα – Έκθεση στην ελληνική πρεσβεία, στην Ουάσιγκτον [εικόνες]

Πόρτες της Ελλάδας, από την έκθεση της δημοσιογράφου Dody Tsiantar




Η Πρεσβεία της Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Ντόντι Τσιαντάρ (Dody Tsiantar). «Ματιές στην Ελλάδα: Πόρτες».

Η δημοσιογράφος και συνταξιούχος επίκουρος καθηγήτρια στο Columbia University J School, Dody Tsiantar, εκφράζει την αγάπη της για την Ελλάδα μέσα από τον φακό του iPhone της!

«Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα από πόρτες. Πρόκειται για περίπου 40 φωτογραφίες, τις οποίες έχω βγάλει τα τελευταία τρία χρόνια. Πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία, στην πραγματικότητα όμως μια πόρτα συμβολίζει τις πιθανότητες, είναι το μυστήριο που δεν ξέρεις τι έχει από πίσω, την ανοίγεις και παράλληλα ανοίγουν καινούργια κεφάλαια, καινούργιες περιπέτειες.

Πάντα αναρωτιέμαι τι συμβαίνει πίσω από μια πόρτα, αυτό είναι που με τραβάει. Από την άλλη μεριά, είναι κάτι τόσο καθημερινό που το βρίσκω πρωτότυπο, ειδικά στην Ελλάδα.

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα μπορεί να δει φωτογραφίες με χρώμα, από περιοχές όπως η Αθήνα, η Κεφαλονιά, η Σίφνος, τα Χανιά και οι Σπέτσες», ανέφερε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η κ. Τσιάνταρ.

Σύμφωνα με την Ντόντι Τσιάνταρ, η ιδέα για την έκθεση αυτή γεννήθηκε κυρίως την περίοδο της πανδημίας καθώς, με εξαίρεση ορισμένες φωτογραφίες που καταγράφηκαν το 2015, οι περισσότερες είναι συλλογές από το 2021 και έπειτα, ορισμένες εκ των οποίων έχουν δημοσιευθεί και στο Instagram.

«Είναι απλώς… πόρτες, αλλά η κάθε μια είναι ξεχωριστή. Είναι κάτι τόσο καθημερινό που δεν το σκεφτόμαστε. Αν τις κοιτάξεις όμως, έχουν πολύ χρώμα, ξεχωριστές λεπτομέρειες και κάτι διαφορετικό. Μπορεί να μην είναι συνηθισμένο να βρεις κάποιον που φωτογραφίζει πόρτες, έχει όμως μια ομορφιά», σημείωσε η κ. Τσιάνταρ.

Η δημοσιογράφος Ντόντι Τσιαντάρ. Φωτογραφία από το Αρχείο της Hellas Journal

Ξεκίνησε την καριέρα της από την εφημερίδα Washington Post, για να περάσει στη συνέχεια από τα πιο σημαντικά αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εργάστηκε για τα περιοδικά Newsweek, Money, Fortune και Time. Δίδαξε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο κολλέγιο CUNY.

Έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικά δίκτυα όπως το «CNBC» και το αμερικανικό πρόγραμμα του «Al Jazeera», όπως επίσης και με εφημερίδες όπως οι «La Times» ή και ιστοτόπους όπως το «Buzz Feed». Στην αρχή της επιτυχημένης της καριέρας δημιούργησε την αγγλική έκδοση της Proini Weekly, της ομογεενιακής εφημερίδας Πρωινή.

Η γοητεία της με τις πόρτες ξεκίνησε πριν από χρόνια σε μια επίσκεψη στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, όπου παρατήρησε μια έντονα κόκκινη πόρτα που ξεχώριζε στη θάλασσα και τα φωτεινά λευκά νησιώτικα σπίτια.

Εκεί ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της αποτύπωσης αυτού του μοναδικού μέρους της ομορφιάς της Ελλάδας.

Για την Ντόντι Τσιαντάρ, οι πόρτες αντιπροσωπεύουν μια υπόσχεση ευκαιριών, μυστηρίου, ακόμη και μυστικών. Δεν μπορείτε παρά να αναρωτηθείτε τι έχει συμβεί πίσω από αυτά μια φορά ή τι θα βρούμε μόλις τα ανοίξουμε. Θα μπορούσε να είναι ένα θερμό καλωσόρισμα, κάτι νέο ή ακόμα και πρόκληση. Ή το άνοιγμα μιας πόρτας θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκαλύψει κάτι γνωστό αλλά ξεχασμένο από καιρό. Κάθε πόρτα έχει μια μοναδική δυνατότητα και ιστορία.

Η έκθεση φωτογραφίας «GLIMPSES OF GREECE: DOOR PORTRAITS» θα είναι ανοιχτή στην Πρεσβεία της Ελλάδας τις καθημερινές από 11 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2023 (11:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ.).

Διεύθυνση: Πρεσβεία της Ελλάδος, 2217 Massachusetts Avenue, NW, Washington, DC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: