«Ποντικοπαγίδα» για τους Ρώσους το Μπαχμούτ: Στην πρώτη γραμμή ο Ουκρανός διοικητής ξηράς * Φτάνουν κι οι Τσετσένοι σφαγείς του Καντίροφ [videos]

FILE PHOTO: A member of the Ukrainian army’s anti-aircraft missile division of the 57th Brigade in position outside of Bakhmut, Ukraine, 23 April 2023. Russian troops entered Ukrainian territory in February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/Maria Senovilla




Ο διοικητής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι επισκέφτηκε σήμερα την ισοπεδωμένη πλέον πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, επίκεντρο των σφοδρότερων και πλέον αιματηρών συγκρούσεων από ενάρξεως της εισβολής Πούτιν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν και τον αρχηγό της μισθοφορικής Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να βρίσκεται στην περιοχή, ενώ εθεάθησαν να καταφθάνουν και στρατεύματα του ανισόρροπου Τσετσένου πολέμαρχου και φίλου του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

 

« Οι μισθοφόροι της Wagner σύρθηκαν στη Μπαχμούτ σαν αρουραίοι σε ποντικοπαγίδα», δήλωσε ο Ουκρανός διοικητής  Σίρσκι σήμερα στη διάρκεια επίσκεψής του στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Μέσω της «ενεργούς άμυνας» οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις σε κάποιες περιοχές κοντά στη Μπαχμούτ, πρόσθεσε.

«Ο εχθρός έχει περισσότερους πόρους, αλλά θα καταστραφούν τα σχέδιά του», τόνισε ο διοικητής, απονέμοντας μετάλλια σε στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί λένε ότι έχουν απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα βόρεια και νοτιοδυτικά της Μπαχμούτ, σε κάποιες περιπτώσεις κατά αρκετά χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε εκ νέου ότι οι δυνάμεις του σημειώνουν προόδους στην κατάκτηση των τελευταίων δρόμων στην Μπαχμούτ. Μάλιστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο δείχνει στον χάρτη τις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Ωστόσο, άλλο βίντεο τον δείχνει να παραδέχεται πως ο ίδιος και οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση από τους Ουκρανούς:

 

Mε πληροφορίες από dpa/Reuters/AFP/NEXTA

Mπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας στο Κίεβο: Οι Ουκρανοί λένε πως κατέρριψαν και τους 18 πυραύλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: