Πολιτικές διαστάσεις έδωσε στο “χαστούκι” της Eurovision ο Νίκος Κοτζιάς: Θέλουν να αποξενώσουν την Ελλάδα από την Κύπρο, λέει…

File Photo: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Mέχρι και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, σχολίασε την περίεργα χαμηλή βαθμολογία που έδωσε η ελληνική επιτροπή στο κυπριακό τραγούδι στην Eurovision 2023.

Ο κ. Κοτζιάς με ανάρτησή του στο Twitter, έδωσε πολιτικές διαστάσεις στο όλο ζήτημα, αφού έγραψε:

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στην Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία απο την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους».

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, από τους “οπαδούς” της Eurovision και τις ελληνικές ψυχαγωγικές εκπομπές, προκάλεσαν τα αποτελέσματα της ελληνικής κριτικής επιτροπής στo φετινό διαγωνισμό.

Η επιλογή των πέντε μελών της επιτροπής που όρισε η ΕΡΤ να δώσει μόλις 4 βαθμούς στο τραγούδι της Κύπρου,, άφησε έκπληκτο το τηλεοπτικό κοινό και δεν πέρασε ασχολίαστη. Παρατηρήθηκε θυμός και οργή εναντίον της Ερτ και των μελών της Επιτροπής που όρισε.

Η Επιτροπή της ΕΡΤ έδωσε το 10άρι και το 12άρι στην Πορτογαλία και το Βέλγιο αντίστοιχα. Θεωρήθηκε αψυχολόγητη και απαράδεκτη η απόφαση.

Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι οι μόλις 4 βαθμοί της Ελλάδας προς την Κύπρο (στο κομμάτι των επιτροπών) άφησαν εκτός της δεκάδας τον Andrew Lambrou, ο οποίος απείχε 4 βαθμούς από τη 10η θέση. Έτσι περιορίστηκε στη 12η.

Ελληνο-Κυπριακός “πόλεμος” για την Eurovision: Εδώ φτάσαμε; Να τσακωνόμαστε για ένα απαράδεκτο διαγωνισμό που δεν προσφέρει τίποτα στον Πολιτισμό;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: