Ποιά στα αλήθεια είναι η Βασίλισα Καμίλα; Διαβολική γυναίκα ή αντίθετα υποστηρικτική και αγαπημένη σύντροφος του Κάρολου; [videos]

FILE PHOTO Britain’s King Charles III (R) and Camilla, the Queen Consort arrive for the Easter Sunday service at St Georges Chapel at Windsor Castle in Windsor, Britain, 09 April 2023. EPA/NEIL HALL




Με την άνοδο του συζύγου της στο θρόνο, η Καμίλα έγινε η νέα βασίλισσα της Βρετανίας, αναλαμβάνοντας έναν νέο και πιο εξέχοντα ρόλο δίπλα στον βασιλιά Κάρολο Γ’.

Ήταν πάντα παρούσα στο πλευρό του Καρόλου, καθώς εκείνος θρήνησε δημόσια τη μητέρα του, την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, και ανέλαβε τον νέο του ρόλο. Είναι η αγάπη της ζωής του, καθώς και επί δεκαετίες σύμβουλος και έμπιστη, και στις 6 Μαΐου θα γίνει η 29η σύζυγος του βασιλιά που στέφεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Από τότε που παντρεύτηκαν αυτή και ο Κάρολος το 2005, η Καμίλα εργάστηκε σκληρά ως ανώτερος αξιωματούχος της βασιλικής οικογένειας, υποστηρίζοντας τον σύζυγό της και προασπίζοντας φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν γυναίκες και παιδιά. Αλλά κάποιοι στη Βρετανία δυσκολεύονται να ξεχάσουν ή να συγχωρήσουν τη μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση του ζευγαριού και τον πόνο που προκάλεσε στην πρώτη σύζυγο του Καρόλου, τη Νταϊάνα, τη πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Το δράμα του Netflix “The Crown” έφερε στο επίκεντρο εκείνη την ταραγμένη περίοδο, συστήνοντας σε ορισμένους θεατές την Camilla και υπενθυμίζοντας σε άλλους το παρελθόν της.

Λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε από τη νέα βασίλισσα της Βρετανίας;

Γεννημένη ως Camilla Shand τον Ιούλιο του 1947, μεγάλωσε στην αγγλική ύπαιθρο, όπου ανέπτυξε το πάθος της για τα άλογα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο σε έναν αγώνα πόλο στο Windsor το 1970 και έγιναν φίλοι. Το επόμενο έτος, ο Κάρολος εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό και, ενώ έλειπε, η Καμίλα παντρεύτηκε τον αξιωματικό του ιππικού Άντριου Πάρκερ Μπόουλς. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά τη δεκαετία του 1970.

Ο Τσαρλς παντρεύτηκε τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ το 1981 σε μια τελετή προφανώς παραμυθένια που την παρακολούθησαν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Όμως παραδέχτηκε το 1994 ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με την Καμίλα.

Η Νταϊάνα επιβεβαίωσε την απιστία του και τη δική της τον επόμενο χρόνο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης-βόμβας στο BBC, όταν είπε το περίφημο: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε είχε πολυκοσμία».

Η Καμίλα και ο Πάρκερ Μπόουλς χώρισαν το 1995. Ο Τσαρλς και η Νταϊάνα χώρισαν τον επόμενο χρόνο και η Καμίλα εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή καθώς η υποστήριξη του κοινού και των μέσων ενημέρωσης στράφηκε πίσω από την πριγκίπισσα. Το αίσθημα υπέρ της Νταϊάνα, κατά της Καμίλα επιδεινώθηκε από την έκρηξη συμπάθειας για την Νταϊάνα, αφού σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Το 1999, το Clarence House ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για να ξανασυστήσει την Camilla στο κοινό με μια προσεκτικά ενορχηστρωμένη πρώτη εμφάνιση με τον Charles έξω από το ξενοδοχείο Ritz στο Λονδίνο. Μετακόμισε για να είναι με τον Charles και το όνομά της άρχισε να εμφανίζεται στα επίσημα έγγραφα.

Έξι χρόνια αργότερα, η ιστορία αγάπης τους για δεκαετίες έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν παντρεύτηκαν στο Windsor, με τη συγκατάθεση της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η Καμίλα, η οποία έγινε γνωστή ως Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα η Δούκισσα της Κορνουάλης, κατοχυρώθηκε ως επίσημη σύζυγος του Καρόλου και μελλοντική βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δούκισσα ρίχτηκε στη ζωή υποστηρίζοντας τον Κάρολο σε επίσημες υποχρεώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε περιοδείες στο εξωτερικό, παρά τον βαθύ φόβο της για τις πτήσεις. Με την ικανότητά της να διαλύει την ένταση σε ένα δωμάτιο, έγινε γρήγορα πλεονέκτημα για τη βασιλική οικογένεια και τη βρετανική κυβέρνηση.

«Είναι πάντα ωραίο να έχεις κάποιον στο πλευρό σου», είπε ο Τσαρλς στο CNN το 2015. «Είναι μια τεράστια υποστήριξη. Το σπουδαίο είναι ότι γελάμε πολύ γιατί βλέπει την αστεία πλευρά της ζωής, δόξα τω Θεώ. Αν φαντάζεστε, αυτό προσθέτει τεράστια στο όλο θέμα».

Πριν από τη στέψη, ο γιος της Καμίλα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε η σχέση μεταξύ της μητέρας του και του «πατριού» βασιλιά Καρόλου. «Δεν με νοιάζει τι λέει κανείς, αυτό δεν ήταν κάποιου είδους  παιχνίδι. Παντρεύτηκε το πρόσωπο που αγαπούσε και αυτό συνέβη», είπε ο Tom Parker Bowles στο podcast του «The News Agents».

Η Καμίλα όρισε επίσης τον δικό της βασιλικό ρόλο, υπερασπιζόμενη ασχολίες που αγαπά, όπως τη μόρφωση των παιδιών και την υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Είπε στο CNN κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα καταφύγιο γυναικών στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 2017 ότι μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τη θέση της για να τονίσει τα δεινά των «γενναίων γυναικών» που είχαν υποφέρει από τα χέρια των συντρόφων τους. «Το να βλέπεις είναι να πιστεύεις, το να ακούς είναι να πιστεύεις», είπε.

Η νέα βασίλισσα έχει επίσης εργαστεί για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την οστεοπόρωση, μια ασθένεια που έπληξε τόσο τη μητέρα της όσο και τη γιαγιά της. «Αισθάνεται αφοσίωση για αυτό», είπε ο Τσαρλς στο CNN το 2015.

Και πρόσθεσε: «Έχει κάνει υπέροχα πράγματα, νομίζω, με όλο το θέμα γύρω από τη βία κατά των γυναικών, τον βιασμό και τη σεξουαλική βία. Νομίζω ότι ήταν πολύ αξιοσημείωτο αυτό που έκανε σε αυτό το μέτωπο. Και μετά πάλι με όλη τη δουλειά της για τη μόρφωση, γιατί είναι τρελή  με το διάβασμα και ο πατέρας της ήταν εξαιρετικός αναγνώστης και νομίζω ότι την ενθάρρυνε με αυτόν τον τρόπο, οπότε καταβροχθίζει βιβλία κάθε είδους».

«Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτήν και ενδιάμεσα σε όλα αυτά που προσπαθεί να με στηρίξει, κάτι που είναι υπέροχο για εκείνη», είπε ο Τσαρλς.

Καθώς η οικογένεια της Camilla μεγάλωνε, αναπτύχθηκε ένα νέο πάθος – για τα εγγόνια. «Είναι μια επαγγελματίας γιαγιά», είπε ένας από τους βοηθούς της στο CNN το 2013.

Ο ανιψιός της, Μπεν Έλιοτ, είπε στο Vanity Fair το 2022 ότι η Καμίλα «λατρεύει τον σύζυγό της, τα παιδιά και τα εγγόνια της» και την περιέγραψε ως «μια πολύ στενή και υποστηρικτική οικογένεια, μια στενή ομάδα παλιών φίλων».

Εν τω μεταξύ, σε μια συνέντευξη στη βρετανική Vogue, η Camilla έριξε λίγο φως σε αυτούς τους στενούς δεσμούς, αποκαλύπτοντας ότι κάνει «Wordle κάθε μέρα με την εγγονή μου». Στην ίδια συνέντευξη, είπε ότι στέλνει συχνά μηνύματα στα εγγόνια της, προσθέτοντας: «Είναι πολύ ωραίο να παίρνεις ένα μήνυμα. Μαθαίνουμε από πολύ νέους ανθρώπους και μαθαίνουν κι αυτοί από εμάς».

Πράγματι, τρεις από τους εγγονούς της, ο Γκας και ο Λούις Λόπες και ο Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς, εκτός από τον ανιψιό της Άρθουρ Έλιοτ, έχουν ενσωματωθεί στην υπηρεσία της στέψης. Θα λάβουν μέρος στην τελετή ως «σελίδες τιμής» και θα αποτελέσουν μέρος της πομπής μέσω του Αβαείου του Γουέστμινστερ.

Τη στιγμή που ο σύζυγός της έγινε βασιλιάς, η Καμίλα έγινε αυτόματα βασίλισσα. Ωστόσο, από καιρό πίστευαν ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο, καθώς είχε εκδοθεί μια δήλωση το 2005 λέγοντας ότι θα ονομαζόταν “Πριγκίπισσα Σύζυγος”. Μερικοί στο παλάτι εκείνη την εποχή ένιωσαν ότι το κοινό δεν ήταν έτοιμο για την Καμίλα να πάρει έναν τίτλο που προοριζόταν για την Νταϊάνα.

Αλλά με τα χρόνια, η στάση απέναντι στην Camilla έχει αμβλυνθεί. Το 2015, μια δημοσκόπηση του CNN διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις Βρετανούς είχε αρχίσει να τη συμπαθεί όλο και λιγότεροι άνθρωποι αντιτίθεντο να γίνει γνωστή ως Βασίλισσα.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ II χρησιμοποίησε το ορόσημο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της για να δώσει την ευλογία της ώστε η Δούκισσα της Κορνουάλης να γίνει γνωστή ως Βασίλισσα όταν έρθει η ώρα.

Σε ένα μήνυμα για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την άνοδό της στο θρόνο, είπε: «Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε. ; και είναι η ειλικρινής μου επιθυμία όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Camilla να γίνει γνωστή ως Queen Consortα».

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος του Τσαρλς και της Καμίλα είπε ότι «συγκινήθηκαν και τιμήθηκαν από τα λόγια της Αυτής Μεγαλειότητας».

Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση από την μονάρχη, το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ορίσει βασιλικούς τίτλους.

Η κίνηση της Ελισάβετ προς την “αδιάβροχη” μοναρχία τόνισε ότι η Καμίλα δεν θεωρούνταν πλέον – είτε δημόσια είτε εντός των τειχών του παλατιού – ως η βασιλική ερωμένη, αλλά μάλλον ως μια κεντρική φιγούρα στην καρδιά της «επιχείρησης».

Mε πληροφορίες από cnn.com
Ελλάδα Αθήνα 

To Χόλυγουντ απεργεί: Οι σεναριογράφοι κατεβάζουν τα μολύβια, ζητούν αυξήσεις-Streaming και τεχνητή νοημοσύνη απειλούν θέσεις εργασίας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: