Πάλι κλαίνε και οδύρονται οι Τούρκοι: Τους “γλεντούν” οι Αμερικανοί με τον συχνό ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων στη Λεμεσό

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με ψηφοφόρους του. Φωτογραφία via Twitter, Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu




Η αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στην Κύπρο (δήθεν) βλάπτει τη ουδέτερη στάση των ΗΠΑ και αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού.

Τα παραπάνω αναφέρει σε προκλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διαμαρτύρεται βασικά για τη νέα στρατηγική σχέση της Κύπρου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δήλωση του (παράνομου) “υπουργείου εξωτερικών” της (παράνομης) “τδβκ” σχετικά με την αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke σε ελληνοκυπριακό λιμάνι”.

“Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα με την (παράνομη) “τδβκ”, τα αποσταθεροποιητικά βήματα που έγιναν από τις ΗΠΑ κατά της τουρκοκυπριακής πλευράς στην περιοχή βλάπτουν την ουδέτερη θέση που διατηρεί αυτή η χώρα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ακόμη, ότι καλούν «τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές».

«Επιθυμούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκική Δημοκρατία, ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη Λεμεσό έφθασε προχθες το αντιτορπιλικό USS Arleigh Burke κλάσης DDG 51, όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι της πόλης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, αναφέρει ότι η συνεργασία των δύο χωρών στη θάλασσα, ενισχύει την κοινή δέσμευση ΗΠΑ-Κύπρου για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Αεροπλάνο του κατοχικού στρατού έκανε κύκλους πάνω από τη νεκρή ζώνη της Δένειας, στην Κύπρο: Με την ανοχή των Ηνωμένων Εθνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: