Oμιλία Κουτσούμπα στην Τεχνόπολη: Τα σπίτια του λαού μπορεί να τα σώσει μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλάει κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο Αιγάλεω, Σάββατο 6 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σήμερα, στο Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής με θέμα «Λαϊκή στέγη, αντισεισμική προστασία, σχολικές υποδομές vs Κέρδη για funds – τράπεζες, εχθρικό κράτος των κορακιών» επισήμανε ότι «παραμονές εκλογών, όλοι οι συνένοχοι για τα εγκλήματα των πλειστηριασμών και της υπερχρέωσης των νοικοκυριών, παριστάνουν τώρα τους όψιμους προστάτες της πρώτης κατοικίας».

«Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, μπήκε μπροστά στον αγώνα και φώτισε την αλήθεια με γεγονότα και αριθμούς. Οι κομμουνιστές μέσα απ’ τα σωματεία τους είναι μπροστά σε κάθε μάχη για να μην κοπεί το ρεύμα σε λαϊκά σπίτια, να μην ξεσπιτωθούν με τους πλειστηριασμούς λαϊκές οικογένειες» τόνισε.

Παραθέτοντας στοιχεία και από τη νέα έκθεση της Eurostat για τη στέγαση στην Ευρώπη, είπε ότι «το κόστος στέγασης είναι αφόρητο για μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών».

Είπε ότι η απάντηση στο γιατί φορτώθηκαν με τόσα χρέη τα λαϊκά νοικοκυριά και στο γιατί αδυνατούν να πληρώσουν νοίκια και λογαριασμούς, βρίσκεται «στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, και στην πολιτική των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που προωθούν και υλοποιούν μαζί, χέρι-χέρι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στις «συστάσεις του ΟΟΣΑ για την επόμενη κυβέρνηση» και στις αντίστοιχες «απαιτήσεις της ΕΕ για να εκταμιευτούν οι δόσεις των Κοινοτικών Ταμείων», σημείωσε ότι η «αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί».

Έκανε λόγο για επερχόμενο νέο γύρο αυξήσεων στα ενοίκια, αναφέροντας και τις βαριές συνέπειες στην δραστική αλλαγή των τιμών της γης από την «επέλαση του τουρισμού στα κέντρα των πόλεων».

Επισήμανε, ακόμα, ότι οι αλλαγές στην παραθεριστική δόμηση, γίνονται «για να συγκεντρωθεί η γη στα χέρια των ομίλων του τουρισμού».

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «θέλουν να κρύψουν ότι οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στην βήμα προς βήμα διαμόρφωση και επιβολή από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ του «αντιδραστικού πλαισίου που βάζει τη θηλιά στο λαιμό του λαού», καθώς και στο τι προβλέπουν τα προγράμματα αυτών των κομμάτων με βαριές συνέπειες για τη λαϊκή στέγη και τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, και εξήγησε τόσο τους λόγους για τους οποίους «η καταιγίδα των πλειστηριασμών και της αφαίμαξης των δανειοληπτών, με την απειλή των πλειστηριασμών, δεν είναι μια τυχαία επιλογή».

  • «Επιβάλλεται από τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, τις οποίες δεν αμφισβητεί κανένα από τα κόμματα του συστήματος, προωθείται από το κράτος, την απαιτούν οι τραπεζικοί όμιλοι και «την προωθούν τα ‘κοράκια’, τα funds και οι servicers, που έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο μέρος των ‘κόκκινων’ δανείων. Γι’ αυτό ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψαν ξανά την πρόταση του ΚΚΕ για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» τόνισε.

«Τα σπίτια του λαού μπορεί να τα σώσει μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός και γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Αυτό το κράτος και οι κυβερνήσεις του, είναι πολύ ικανό για να διασφαλίζει τα κέρδη των ομίλων και για τον ίδιο λόγο θυσιάζει τις δικές μας ανάγκες. Το σημερινό κράτος είναι εχθρικό απέναντί μας γιατί είναι το κράτος της δικτατορίας του κεφαλαίου» είπε αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο τρομακτικό έλλειμμα αντισεισμικής θωράκισης στη χώρα, στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αποκάταστασης των σεισμοπλήκτων και στην ταυτόχρονη διάθεση πακτωλών κοινοτικών κονδυλίων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, για τα οποία δεν είναι διασφαλισμένη η στατική τους επάρκεια, με «βασικό κριτήριο για την ιεράρχηση και την επιλογή χρηματοδότησης των έργων την διασφάλιση του μέγιστου κέρδους των ομίλων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Προβοκατόρικες επιθέσεις σε εκλογικά του περίπτερα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: