Ο Ζελένσκι μεταθέτει στο χρόνο την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση: Θα χάναμε πολύ κόσμο και είναι απαράδεκτο

FILE PHOTO: Ukrainian President Volodymyr Zelensky. EPA, SERGEY DOLZHENKO




Σε συνέντευξή του σε πολλά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy, είπε ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί για μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της άνοιξης. Είπε στους τηλεθεατές:

Μπορούμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε. Αλλά θα χάναμε πολύ κόσμο. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο. Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε. Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο.

Είπε ότι ο στρατός έχει μάχιμες ταξιαρχίες που είναι έτοιμες, αλλά εξακολουθούν να λείπουν  τεθωρακισμένα οχήματα για τα οποία είχαν λάβει υποσχέσεις,τα οποία έφταναν αργά.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει κανένα έδαφος για την ειρήνη, λέγοντας: «Όλοι θα έχουν μια ιδέα. Δεν μπορούν να πιέσουν την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη. Γιατί οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να δώσει στον Πούτιν το έδαφός της;»

Όσον αφορά το περιστατικό με drone πάνω από το Κρεμλίνο, ο Ζελένσκι αρνήθηκε εκ νέου οποιαδήποτε ευθύνη της Ουκρανίας, λέγοντας:

Συνεχώς αναζητούν κάτι που να ακούγεται σαν δικαιολογία, λέγοντας: «Εσύ το κάνεις αυτό σε εμάς, άρα εμείς το κάνουμε σε σένα.» Αλλά δεν πέτυχε. Ακόμη και για το δικό τους κοινό δεν λειτούργησε. Ακόμη και οι ίδιοι οι προπαγανδιστές τους δεν το πίστευαν αυτό. Γιατί φαινόταν πολύ, πολύ τεχνητό.

Είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί άρχισαν να βιώνουν την επίδραση των ελλείψεων ρωσικών όπλων στο πεδίο της μάχης, παρατηρώντας: «Έχουν ακόμα πολλά στις αποθήκες τους, αλλά ήδη βλέπουμε ότι έχουν μειώσει τους βομβαρδισμούς ανά ημέρα σε ορισμένες περιοχές».

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

«Βρέχει» όλμους στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν: Νέα ένταση πριν τη συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: