O Ντε Σάντις ανακοινώνει την υποψηφιότητά του μέσω Twitter σε κοινή εκδήλωση και υπό τις ευλογίες του Ελον Μασκ

O κυβερνήτης της Florida Ron DeSantis EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Με έναν πρωτοφανή τρόπο αναμένεται ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis να κάνει την πολυαναμενόμενη εισβολή του στην προεδρική κούρσα του 2024 σήμερα το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, θα γίνει σε εκδήλωση με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ στο Twitter.

Η συμμετοχή του DeSantis αλλάζει τα δεδομένα της εκστρατείας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, καθώς πιθανότατα θα αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θα αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο 44χρονος DeSantis σχεδιάζει επίσης να καταθέσει σήμερα τα απαιτούμενα έγγραφα δηλώνοντας την υποψηφιότητά του στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο Ελον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter με 140 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η δική του εμφάνιση δεν αποτελεί έγκριση οποιουδήποτε είδους της υποψηφιότητας De Santis αλλά αντικατοπτρίζει απλά την επιθυμία του να μετατρέψει το μέσο σε μια σύγχρονη «πλατεία της πόλης».

Η εκδήλωση στο Twitter είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγηευμα ώρα Ελλάδας.

Ο DeSantis θα συγκαλέσει επίσης σήμερα μια συνάντηση των κορυφαίων χορηγών του σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως οι προσπάθειες για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Το κεντρικό επιχείρημα του DeSantis για την υποψηφιότητά του πιθανότατα θα είναι ότι είναι ο μόνος Ρεπουμπλικανός που μπορεί να νικήσει τον Μπάιντεν.

«Πρέπει να απορρίψουμε την κουλτούρα της ήττας που έχει επηρεάσει το κόμμα μας τα τελευταία χρόνια. Ο χρόνος για δικαιολογίες έχει τελειώσει», είπε ο DeSantis σε εκδήλωση στην Αϊόβα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της προεδρικής υποψηφιότητάς του, ο DeSantis πραγματοποίησε περιοδεία στη χώρα, επισκεπτόμενος πολιτείες όπως η Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ. Καυχάται συχνά για τα πεπραγμένα του ως κυβερνήτης της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων των μαχών του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις πολιτικές της πανδημίας.

Ωστόσο η απόφασή του να αργοπορήσει την κάθοδό του έδωσε στον Τραμπ την ευκαιρία και τον χρόνο να τον χτυπήσει με μια σειρά επιθέσεων, προς απογοήτευση ορισμένων συμμάχων του που ίσως θα προτιμούσαν να μπει ο DeSantis στο ρινγκ νωρίτερα.

Ο DeSantis υπέγραψε μέτρα που περιόριζαν αυστηρά τις αμβλώσεις στην Φλόριντα , διευκόλυνε τους κατοίκους να κουβαλούν κρυφά όπλα, επεξέτεινε ένα πρόγραμμα κουπονιών για να επιτρέψει στους μαθητές να φοιτήσουν σε ιδιωτικά σχολεία και κατήργησε τη χρηματοδότηση προγραμμάτων διαφορετικότητας σε δημόσια πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων.

Ο DeSantis παραμένει σε μια σκληρή διαμάχη με τη Walt Disney για την κριτική που έχει ασκήσει η εταιρία στους νόμους που απαγορεύουν τη διδασκαλία των εννοιών της ταυτότητας φύλου στα δημόσια σχολεία. Η εταιρεία έχει καταθέσει ομοσπονδιακή αγωγή κατηγορώντας τον DeSantis ότι διευκολύνει την κυβέρνηση της Πολιτείας για να τιμωρήσει τις δραστηριότητές της.

Άλλοι δηλωμένοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι περιλαμβάνουν τη Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και τον Τιμ Σκοτ, Αμερικανό γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα.

Mε πληροφορίες από Reuters

Η Ιστορία μας διδάσκει, λέει η Γκεοργκίεβα: «Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν τη στάση πληρωμών στο παρά ένα»…

Η μεγάλη επιστροφή του Ζέκα στο τριφύλλι: Tη συμφωνία με τον διεθνή παίκτη ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: