Ο κατοχικός ηγέτης ανοικτά υπέρ του Ερντογάν: Ο Ερσίν Τατάρ έστειλε τα συγχαρητήρια του στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία via Twitter, Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Σε ανάρτηση προέβη ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των τουρκικών εκλογών, “βγαίνοντας” ανοικτά υπέρ του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερσίν Τατάρ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Διαβίβασα τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο Ερντογάν και τη Λαϊκή Συμμαχία, που κέρδισαν την πλειοψηφία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στις κρίσιμες εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν με μεγάλη ωριμότητα και υψηλή συμμετοχή. Θα ήθελα να επαναλάβω την επιθυμία μου να προωθήσω τη συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών (εννοώντας το παράνομο ψευδοκράτος) σε κάθε τομέα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να εξασφαλίσει ποσοστό 49,2% με καταμετρημένο το 100% των ψήφων. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος έξι κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, έλαβε ποσοστό 45,0%. Ο Ογάν εξασφάλισε το 5,2%.

  • Ψήφισαν Κιλιτσντάρογλου στα κατεχόμενα: Πόσο ήταν το ποσοστό Ερντογάν

Στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, όπου υπάρχουν παράνομα περίπου 140 χιλιάδες τούρκοι ψηφοφόροι, το ποσοστό όσων προτίμησαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιο της Εθνικής Συμμαχίας, ήταν 53,88 τοις εκατό.

Το ποσοστό συμμετοχής στο ψευδοκράτος, που ψήφισε για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, παρέμεινε στο 52,62%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Anadolu (AA), το 53,88 τοις εκατό προτίμησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιο της Εθνικής Συμμαχίας, για τις προεδρικές εκλογές. Το ποσοστό ψήφου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφηκε στο 39,09%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (ΥΣΚ), οι διαδικασίες ψηφοφορίας για τις εκλογές της 14ης Μαΐου ξεκίνησαν στις 27 Απριλίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, όπου είναι εγγεγραμμένοι συνολικά 140 χιλιάδες 111 ψηφοφόροι.

Ελληνο-Κυπριακός “πόλεμος” για την Eurovision: Εδώ φτάσαμε; Να τσακωνόμαστε για ένα απαράδεκτο διαγωνισμό που δεν προσφέρει τίποτα στον Πολιτισμό;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: