Nέες προκλήσεις Άγκυρας και ψευδοκράτους στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου: Παράτυπη Navtex για άσκηση έρευνας-διάσωσης

File Photo: Πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε άσκηση Πηγή: Turkish Navy




Νέα πρόκληση της Άγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος σημειώθηκε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Την χαρακτήρισαν ως δικής τους δικαιοδοσίας και τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Βαρωσιού.

Με παράτυπη NAVTEX που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, δεσμεύεται θαλάσσια περιοχή, στα όρια ακριβώς της ακτογραμμής, από την κατεχόμενη κάτω Δερύνεια μέχρι και το ξενοδοχείο Palm Beach και εκτείνεται βορειοανατολικά εντός θαλάσσης, για άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Η άσκηση, σύμφωνα με την παράτυπη NAVTEX θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 με 25 Μαΐου, ενώ είναι η πρώτη φορά από το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης που χαράσσουν τα όρια της δέσμευσης μέχρι ακριβώς στα όρια της παραλίας, προφανώς για να στείλουν μήνυμα αμφισβήτησης και των χωρικών υδάτων της Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, αλλά ΄μακριά από την ακτή, σε βαθιά νερά.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι για την άσκηση το κατοχικό καθεστώς έχει προσκαλέσει ως παρατηρητές από Γκαμπόν και Πακιστάν, με ξεκάθαρη προσπάθεια επίδειξης αναγνώρισης της παράνομης οντότητας.

Την ίδια ώρα, αγκυροβολημένη στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου παραμένει κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού… δώρο της Άγκυρας προς το ψευδοκράτος για τις εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ.

Δεύτερη βρίσκεται στην κατεχόμενη Κερύνεια, ενώ χθες ένεκα της….γιορτής ήταν και οι δύο ανοιχτές για το κοινό προς τέρψιν οφθαλμών..

Στην πολυεθνική άσκηση «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2023» αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου στα σενάρια εκκένωσης αμάχων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: