Μητσοτάκης στην Καθημερινή: Δεν θα καβαλήσω το καλάμι, δεν θα ανεχθώ φαινόμενα αλαζονείας – Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος

FILE PHOTO Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητάει με τον Αλέξη Παπαχελά για το εκλογικό αποτέλεσμα, την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει και τις μεταρρυθμιστικές του προτεραιότητες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος, καθώς αποκλείει για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω».

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα και προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφει την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει καθώς όπως τονίζει, προτίθεται να αντλήσει από τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στις εκλογές.

Όπως ανέφερε: «Θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφορικά με τον τομέα της Υγείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει: «Η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα. Έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας».

Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως «υπάρχει φαβορί», αλλά δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος «ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Ολόκληρη η συνέντευξη δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής 

Στην ΕΡΤ ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Σαρμάς: «Κρίσιμος ο ρόλος της για τη λειτουργία της Δημοκρατίας ειδικά κατά τις προεκλογικές περιόδους»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: