Με τη δύναμη του ράσου και την… αύρα του Παΐσιου: Ο θεολόγος Νάτσιος που πέρασε τη Ζωή και τον Γιάνη και έμεινε 0,8 πόντους μακριά από την πόρτα της Βουλής

O επικεφαλής του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός. Photo screenshot via youtbe, VoioView




Νίκη με μεγάλη διαφορά πέτυχε η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής 21ης Μαΐου ενώ η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, καθώς τρία κόμματα -το ΜέΡΑ25, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη- έφτασαν στο κατώφλι αλλά δεν μπαίνουν στη Βουλή.

Κι αν η συζήτηση για τα κόμματα του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου γίνεται με όρους πολιτικούς υπάρχει ένας νέος «πολιτικός αστέρας» που όμως φαίνεται θα μας απασχολήσει τουλάχιστον ως τις δεύτερες εκλογές. Μετά βλέπουμε.

Πολλοί θεωρούν έκπληξη πρώτου μεγέθους το ποσοστό (2,92%) που έλαβε το κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νάτσιου. Και είναι προφανώς γιατί το ευνόησε η συγκυρία και κυρίως γιατί κινήθηκε κάτω από τα ραντάρ καθώς η δύναμή του συγκεντρώνεται στη Μακεδονία.

Η πρώτη έκπληξη με το κόμμα «Νίκη» ήταν όταν ανιχνεύθηκε δημοσκοπικά για πρώτη φορά σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως ήταν όταν το κόμμα του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού κινήθηκε στα όρια του να μπει στη Βουλή, καταγράφοντας ποσοστό 2,92%, με ενσωματωμένο το 99,61% των εκλογικών τμημάτων στην επικράτεια και συμμετοχή 60,86% επί των 8.850.351 εγεγραμμένων.

Η έκπληξη των πολλών για τη «Νίκη» ήταν ότι ένα άγνωστο μέχρι πρόσφατα κόμμα διεκδικεί μία θέση στη Βουλή, μαζί με κόμματα γνωστών και προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, όπως η Πλεύση Ελευθερίας (ποσοστό 2,87%) της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το ΜέΡΑ25 (2,59%) του Γιάννη Βαρουφάκη.

Το κόμμα «Νίκη» περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανιχνεύθηκε σε δημοσκόπηση πρώτη φορά λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, αλλά και άλλων κομμάτων δεξιά της… Δεξιάς, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της Λατινοπούλου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νίκη», που έχει ως κεντρικό σύνθημα «Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας» και αναφορά στον στίχο του Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», «η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Σημειώνεται παράλληλα πως το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Ο «δάσκαλος» Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» είναι ο Δημήτρης Νατσιός και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και αρθρογραφία».

Από τα άρθρα του διακρίνει κανείς εμμονή με το Κυπριακό, αντικομμουνισμό και αντιευρωπαϊσμό καθώς και επιθέσεις στα ΜΜΕ.

Επίσης υπάρχουν αναφορές στην «πονεμένη και απροσκύνητη Ρωμιοσύνη», «αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την Μπουμπουλίνα», για την «εμετική παιδεραστία στα σχολικά βιβλία», για την ανάγκη να φτιαχτούν «φροντιστήρια Ελληνισμού» και άλλα παρεμφερή.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του κόμματος:

«Ο Δημήτρης Ιω. Νατσιός γεννήθηκε το 1965 στο Μοσχοχώρι Πιερίας. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

»Έχει πτυχίο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διακονεί την Παιδεία εδώ και 30 χρόνια ως μάχιμος δάσκαλος, σε σχολεία των Κυκλάδων και του Κιλκίς.

Ανελλιπώς, εδώ και 25 χρόνια, γράφει άρθρα σε εφημερίδες του Κιλκίς, της Κατερίνης και σε διάφορα πανελλαδικά περιοδικά, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Έχει εκδώσει 12 βιβλία, που πραγματεύονται, κυρίως, θέματα της Παιδείας.

»Επί μια δωδεκαετία, παρουσίαζε και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στους τηλεοπτικούς σταθμούς «4Ε» και «Δίον τηλεόραση». Με ασίγαστη φλόγα και άδολη αγάπη για τα τιμαλφή του Γένους μας και το μέλλον των παιδιών μας, έχει οργώσει κάθε γωνιά της Ελλάδας με περισσότερες από 350 ομιλίες, αγγίζοντας και αφυπνίζοντας πολλές ψυχές σε θέματα Πίστεως και Πατρίδος.

»Αγωνίζεται με σθένος κατά των επικίνδυνων σχολικών βιβλίων Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών, όπως και της σεξουαλικής δήθεν διαπαιδαγώγησης. Το 2006, μάλιστα, έγραψε το πρώτο κείμενο πανελλαδικώς, με το οποίο αποκάλυπτε τις αθλιότητες του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού της Ρεπούση.

»Το 2019 δέχθηκε την εισήγηση, από προσωπικότητες με αγάπη για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας, να διακονήσει, από την θέση του ιδρυτικού Προέδρου της ΝΙΚΗΣ, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο: να εμπνεύσει, συνενώσει και συστρατεύσει κάθε ζωντανή, σοβαρή, έντιμη και ανιδιοτελή συνείδηση, σε έναν ιερό αγώνα να ξαναχτίσουμε από τα πολιτικά θεμέλια την Πατρίδα μας.»

Με υποψήφια την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου

Μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που είχε στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα, εντοπίζεται και η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως στην άνοδο της «Νίκης» συνέβαλε και η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μαρία Εζνεπίδου η οποία έχει μια μοναδική ιδιότητα: είναι ανηψιά του Άγιου Παΐσιου και αυτό για ορισμένους μετράει.

Εκτιμάται ότι με την υποψηφιότητα της κυρίας Εζνεπίδου επιδιώχθηκε η προσέλκυση ψηφοφόρων από τον «σκληρό» εκκλησιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό site «Πεμπτουσία», η Μαρία Εζνεπίδου έγινε γνωστή μέσα από τηλεοπτικές της εμφανίσεις, ξεναγώντας τους προσκυνητές -αλλά και τους τηλεθεατές- στην πατρική οικία του Αγίου Παΐσιου στην Κόνιτσα, στην οποία φυλάσσονται ξυλόγλυπτα που είχε κατασκευάσει, χειρόγραφα και βιβλία του, καθώς και πολλά άλλα οικογενειακά κειμήλια.

Ποια είναι η Μαρία Εζνεπίδου

Η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, έχοντας καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Επισκέπτεται πολύ συχνά την Κόνιτσα και την περιοχή Ιωαννίνων. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη διακόσμηση, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διακόσμησης.

Εργάστηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, τον Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων και ως εκπαιδευτικός σε Τεχνικό Λύκειο και σε ΙΕΚ.

Ακόμη, έχει συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και γι’ αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της «Νίκης», με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και έχει καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού.

Επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 99,61%: ΝΔ 40,79%, ΣΥΡΙΖΑ 20,06%, πεντακομματική Βουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: