Κινήσεις «συντήρησης» του Κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη: Ο Κόλιν Στιούαρτ εκπαιδεύεται στα ευρωπαϊκά και περνά …καλά!

FILE PHOTO: Η Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιουαρτ, Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Όνομα:ΠτΔ – Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Θέματα:Πολιτική Ημερομηνία γεγονότος:15/3/2023 00:00 Πηγή προέλευσης:ΚΥΠΕ – Κάτια Χριστοδούλου Credit:ΚΥΠΕ Συγγραφέας:ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Τοποθεσία:ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κύπρος Διαστάσεις:3000 x 1950 px Πνευματικά δικαιώματα:© 2023 ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Στα «χαλαρά» κινούνται στα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο ενόψει ενδεχόμενων εξελίξεων- εάν και εφόσον υπάρξουν- μετά που θα «καθαρίσει» το τοπίο και στην Τουρκία. Όχι πως θα αλλάξει κάτι όποιος και να κερδίσει, αλλά όλοι οι τρίτοι εμπλεκόμενοι αυτό λένε, βυθισμένοι στις ψευδαισθήσεις και στους δικούς τους σχεδιασμούς.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των κινήσεων «συντήρησης», ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, βρέθηκε προ ημερών, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Ο Καναδός αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού, πραγματοποίησε σειρά επαφών με στόχο πρωτίστως να διαμορφώσει εικόνα για τα ευρωπαϊκά ενόψει και της αναβάθμισης, ενδεχομένως, της εμπλοκής της Ένωσης στο Κυπριακό. Αυτός, τουλάχιστον, είναι ο στόχος της Λευκωσίας και του Προέδρου Χριστοδουλίδη, που ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Ο Κόλιν Στιούαρτ, όπως σημειώνουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν γνωρίζει τα της Ε.Ε. και κυρίως όσα έχουν να κάνουν και με την μέχρι τώρα παρέμβαση της στο νησί, όπως για παράδειγμα, με τον  Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα, τον οποίον ειρήσθω εν παρόδω, είχε συναντήσει στο παρελθόν και στην Κύπρο.

Εκείνη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για άρση κάποιων παρεξηγήσεων, που προκλήθηκαν ακριβώς επειδή ο κ. Στιούαρτ δεν έχει πλήρη εικόνα των ευρωπαϊκών και των παρεμβάσεων της Ένωσης.

Περαιτέρω, στις Βρυξέλλες συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΕΥΕΔ ( Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης) Ενρίκε Μόρα, τη Διευθύντρια Ευρώπης της ΕΥΕΔ, Αντζελίνα Άικχορστ, τον Διευθυντή του Γραφείου της Επιτρόπου Ελίζα Φερέϊρα, Χίουκο Σομπράλ. Ακόμη, είχε συναντήσεις με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε όπως και με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της κατοχικής Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

Κατά τις συζητήσεις συζητήθηκε, ασφαλώς και το Κυπριακό. Ο Κόλιν Στιούαρτ ανέφερε στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι μεταξύ των πλευρών υπάρχει μεγάλη απόσταση και πως οι διαφωνίες φαντάζουν σήμερα αγεφύρωτες.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη «χάσμα» για να περιγράψει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο Κυπριακό. Σημειώνεται συναφώς ότι στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν και οι ( χθεσινές) τουρκικές εκλογές.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Για κάποιους πατρίς είναι το χρήμα: Σύγκρουση με συμφέροντα, κυκλώματα  υπόγειου χρήματος για να «καθαρίσει»  το όνομα της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: