Κιλιτσντάρογλου κατά Μόσχας: Κάτω τα χέρια από την Τουρκία, εσείς κρύβεστε πίσω από το «ροζ βίντεο» για τον Ιντζέ

Ο Kemal Kilicdaroglu, πρόεδρος του CHP κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, EPA, ERDEM SAHIN




Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με δίγλωσσο μήνυμά του στο Twitter -στα τουρκικά και στα ρώσικα- κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης, ο μέχρι πρότινος υποψήφιος για την προεδρία Μουχαρέμ Ιντζέ παραιτήθηκε από την προεδρική κούρσα, σε ένα σενάριο που ίσως ωφελήσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Χτες το πρωί, στον απόηχο των μαζικών παραιτήσεων από το Κόμμα της Πατρίδας (Memleket) του Ιντζέ, το Νο2 του κόμματος ανακοίνωσε δημοσίως την παραίτησή του, διότι όπως είπε δεν επιθυμεί να διχάσει την αντιπολίτευση στην πορεία ανατροπής του καθεστώτος Ερντογάν.

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σμύρνη, ο Ιντζέ ακύρωσε το πρόγραμμά του. Όπως έγινε γνωστό από στελέχη του κόμματός του, υπέστη ένα σοβαρό επεισόδιο, του ανέβηκε η πίεση και αναγκάστηκε να πάρει χάπια, προς αποφυγή εγκεφαλικού.

 

Όμως η αλήθεια είναι πιο πικάντικη μάλλον.

Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο sex tape με τον Ιντζέ.

Άμεσα σε υπεράσπισή του έσπευσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου και έμπιστος του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, ο οποίος αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο είναι αλήθεια και επέρριψε την ευθύνη στους γκιουλένιστές οι οποίοι θέλουν να σπείρουν διχόνοια.

Ακριβώς ίδια ρητορική χρησιμοποίησε και ο Ιντζέ, ο οποίος κατηγόρησε τους γκιουλενιστές και είπε ότι το βίντεο είναι ψευδές.

Ο Ιντζέ, κατά τη σύντομη συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την προεδρία (παραμένει υποψήφιο το κόμμα του στις κοινοβουλευτικές εκλογές) είπε: “κανένας πολιτικός δεν έχει δει τέτοια συκοφαντία. Υπήρξαν 45 ημέρες δολοφονίας φήμης και επιθέσεων. Το αγόρασαν και το δημοσίευσαν σε ιστότοπο πορνό. Δεν έχω τέτοιο βίντεο. Αυτή η συκοφαντία είναι δημόσια συκοφαντία. Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη μου”, είπε.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον είχε καλέσει να παραιτηθεί και να συστρατευθεί με τη συμμαχία της αντιπολίτευσης εναντίον του Ερντογάν.

Ο Ιντζέ θεωρείτο δούρειος ίππος του Ερντογάν, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι κοσμικός, λαϊκιστής και έχει απήχηση στους νέους. Αναμενόταν να πάρει από 1,5% μέχρι 5%, ποσοστό που θα έλειπε από τον Κιλιτσντάρογλου, πράγμα που θα μπορούσε να στείλει τις εκλογές σε δεύτερο γύρο ή ακόμα και να δώσει προβάδισμα στον Τούρκο πρόεδρο.

 

Ρώσοι πολεμιστές στο πλευρό της Ουκρανίας: Στρατολογούνται με ανιχνευτή ψεύδους, φθάνουν στο μέτωπο μέσω Βαρσοβίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: