Και το εξωτικό Σοσνόβιετς της Πολωνίας μεταξύ των υποψηφίων πόελων για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Το γήπεδο της Ζαγκλιέμπε Σοσνόβιετς όπως φαίνεται στο Google maps




Το «ταξίδι» του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν πάρει θετική απάντηση από τρεις ομοσπονδίες του εξωτερικού για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Και μία από τις τρεις χώρες που έχουν απαντήσει θετικά είναι η Πολωνία και συγκεκριμένα η πόλη Σοσνόβιετς. Δεν είναι από τις πιο διάσημες πόλεις της χώρας, έχει όμως πληθυσμό 191 χιλιάδων κατοίκων

Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Η πλησιέστερη πόλη είναι το Κατοβίτσε και λίγο πιο μακριά, η Κρακοβία. Να σημειωθεί πως αυτές είναι οι κοντινότερες πόλεις που διαθέτουν αεροδρόμιο.

Μπορεί βέβαια να ταξιδέψει κανείς στο Σοσνόβιετς από την Τσεχία και συγκεκριμένα από την Οστράβα, η οποία επίσης έχει αεροδρόμιο. Η πόλη έχει πάρει το όνομά της από τα πευκόδαση που βρίσκονται στην περιοχή.

Το γήπεδο του Σοσνόβιετς ονομάζεται Ζαγκλεμπιόβσκι Σπορτς Παρκ. Είναι χωρητικότητας 11.600 θεατών και έκανε εγκαίνια στις 25 Φεβρουαρίου του 2023. Εκεί αγωνίζεται η Ζαγκλιέμπε Σοσνόβιετς.

Συνεχίζεται η κωμωδία με τον τελικό Κυπέλλου: Αναβλήθηκε για Παρασκευή η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: