Καθολικό αίτημα των πολιτών προς την επόμενη κυβέρνηση: Φτιάξτε το σύστημα υγείας (Δημοσκόπηση)

FILE PHOTO: Γιατροί και νοσηλευτές σε μονάδα εντατικής θεραπείας. EPA, FILIPPO VENEZIA




Τη βελτίωση του εθνικού συστήματος Υγείας ζητούν ως πρώτη προτεραιότητα οι πολίτες όπως προκύπτει από έρευνα της Kapa Research.

Συγκεκριμένα στην έρευνα της Kapa Research, η απάντηση για το σύστημα Υγείας κρίνεται από τους πολίτες σε ποσοστό 67% ως η βασική προτεραιότητας για όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές,

 

Επόμενο αίτημα των πολιτών για την κυβέρnηση που θα προκύψει είναι να ωθήσει ανοδικά μισθούς και συντάξεις (54%) ενώ η Παιδεία έρχεται τρίτη στη λίστα των υψηλών προτεραιοτήτων.

Οσον αφορά στα εκλογικά ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ προηγείται με 5,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, τα κόμματα λαμβάνουν (χωρίς αναγωγή) τα εξής ποσοστά

  • ΝΔ: 31,8%
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 25,8%
  • ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 8,5%
  • ΚΚΕ: 6,6%
  • Ελληνική Λύση: 3,8%
  • ΜέΡΑ25: 3,5%

Σε συνοδευτικό σημείωμα για τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα, ο Αλέξης Ρουτζούνης, διευθυντής ερευνών στην Κάπα Research, σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η χώρα συνεχίζει να ζει στα “απόνερα” των μνημονίων. Για την κοινή γνώμη, προτεραιότητες της  επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η μείωση των  φόρων, η βελτίωση των εθνικών συστημάτων υγείας και παιδείας, η στήριξη των νέων, η δημιουργία θέσεων εργασίας, σε επίπεδο που κατά το παρελθόν ευνόησαν την κοινωνική  κινητικότητα και ανεστάλησαν βίαια τη δεκαετία 2010-2020.

Η ενίσχυση της παραγωγικότητας,  η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ο εκσυγχρονισμός  και ο εξορθολογισμός του κράτους συγκεντρώνουν, αντίθετα, μειοψηφικά ποσοστά ως  κυβερνητικές προτεραιότητες αφού φαίνεται να μεταθέτουν στο αόριστο μέλλον το χειροπιαστό  όφελος του πολίτη. Υπό αυτό το πρίσμα, η διακυβέρνηση 2019-2023 έχει διαμορφώσει εν  πολλοίς τα κριτήρια της σημερινής ψήφου: συνέχιση των παροχών και αποκατάσταση των  συνεπειών των μνημονίων».

Hi Tech συμμορία έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους: Κρυφές κάμερες και ακουστικά σε πουκάμισα έναντι 7.800 ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: