Ήταν αναμενόμενο: Ο Άσαντ σε ηγετική εμφάνιση στον Αραβικό Σύνδεσμο μιλάει για νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας…

epa10637221 A handout photo made available by the Saudi Press Agency (SPA) shows Syrian President Bashar al-Assad (2-L) being welcomed by the Deputy Governor of Saudi Arabia’s Makkah Region, Prince Badr bin Sultan bin Abdulaziz Al Saud (3-L), on the eve of the Arab League Summit, at King Abdulaziz International Airport, in Jeddah, Saudi Arabia, 18 May 2023. EPA/SAUDI PRESS AGENCY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ- Άσαντ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Σαουδική Αραβία, η πρώτη στην οποία συμμετέχει εδώ και δεκαετίες, να σηματοδοτήσει την αρχή μιας “νέας εποχής”.

“Ελπίζω ότι θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής στην κοινή αραβική δράση υπέρ της αλληλεγγύης, της ειρήνης στην περιοχή, της ανάπτυξης και της ευημερίας αντί για τον πόλεμο και τις καταστροφές”, δήλωσε στην παρέμβασή του ο αιμοσταγής δικτάτορας της Συρίας.

Ο Άσαντ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής είναι μια “ιστορική ευκαιρία” για να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις ανά τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τζέντα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Άσαντ απευθύνθηκε στον Αραβικό Σύνδεσμο από τότε που η Συρία είχε αποκλειστεί από τον παναραβικό οργανισμό το 2011, μετά την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τζέντα, Saudia Arabia

Οργή και διαδηλώσεις στην Γεωργία για την επανάληψη πτήσεων από Ρωσία: Ο Πούτιν υπονομεύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: