Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία: Ύψους 375 εκατ. δολαρίων

epa10638041 (L-R) Japanese Prime Minister Fumio Kishida, US President Joe Biden, and German Chancellor Olaf Scholz pose for a group photo after laying flower wreaths during a flower wreath laying ceremony at the Cenotaph for Atomic Bomb Victims in the Peace Memorial Park as part of the G7 Hiroshima Summit in Hiroshima, Japan, 19 May 2023. EPA, FRANCK ROBICHON, POOL




Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 375 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από τη Χιροσίμα όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής της G7, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πακέτο θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού, πυρομαχικά και εκτοξευτές πυραύλων HIMARS.

Χθες Παρασκευή, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε αποκαλύψει ότι ο Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των αμερικανικών F-16, στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν τον διεθνή συνασπισμό που διάκειται ευνοϊκά στην παράδοση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ανακοίνωσε ο προσωπάρχης του, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο Άντριι Γέρμακ είπε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κυρίως θέματα που αφορούν τον διεθνή συνασπισμό ο οποίος θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς πιλότους στον χειρισμό σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των αμερικανών F-16.

Ο Μπάιντεν νωρίτερα σήμερα εξέφρασε την υποστήριξή του σε αυτόν τον συνασπισμό, ένα γεγονός που «θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πολύ σύντομα όσα χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον ουρανό της», πρόσθεσε ο Γέρμακ.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Ουάσινγκτον, United States – Κίεβο, Ukraine

Οριστικό: Ο Αφροαμερικανός γερουσιαστής Τιμ Σκοτ θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: