Είναι οι Έλληνες και οι Ούγγροι ευάλωτοι στο ρωσικό αφήγημα; Δυστυχώς ναι… Μελέτη για τον πόλεμο της Ουκρανίας και την Ε.Ε.

epa10617580 Borys (L) and Oksana (R), parents of late Ukrainian serviceman Danylo Denysevych, attend his funeral at the St. Mykhailivsky Cathedral in Kyiv (Kiev), Ukraine, amid the Russian invasion. Denysevych, a 21-year-old aspiring filmmaker, call sign ‘Dozor’, died in combat during the ongoing battle for Bakhmut in eastern Ukraine. EPA, SERGEY DOLZHENKO




Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει εδραιώσει την υποστήριξη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, χώρες όπως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ρουμανία θεωρούνται «ευάλωτες» στα ρωσικά αφηγήματα.

Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε μια μελέτη με τίτλο «European Sentiments CompassRussiaUkraine, and the Battle for the European Audience», που δημοσιεύθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ταμείο.

Η μελέτη ανέλυσε έρευνες, συλλογή δεδομένων και συνεντεύξεις με πολιτικούς στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Η μελέτη υπογραμμίζει τη μεγαλύτερη υποστήριξη προς την ΕΕ σε σύγκριση με την πυξίδα του προηγούμενου έτους, ιδιαίτερα στην Τσεχία, τη Δανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία.

Οι συντάκτες της μελέτης βλέπουν μια δοκιμασία για τις αξίες της ΕΕ, όπως η διαφάνεια και η ελευθερία της έκφρασης στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, της ρωσικής κουλτούρας και του ρωσικού πληθυσμού.

Προειδοποιούν να μην μποϊκοτάρονται ο ρωσικός πολιτισμός και οι Ρώσοι καλλιτέχνες ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, καθώς κάτι τέτοιο θα αντέβαινε στις αξίες της ΕΕ και θα αποδυνάμωνε την «ήπια ισχύ» της, που είναι το ισχυρότερο όπλο της ενάντια στον αυταρχισμό του Putin.

Ο Pawel Zerka από τη δεξαμενή σκέψης European Council on Foreign Relations τονίζει τη σημασία της ευθυγράμμισης των πράξεων με τις λέξεις. Αυτές οι συστάσεις στοχεύουν επίσης στο να αποτρέψουν τα δεξιά κόμματα, ορισμένα από τα οποία έχουν μια πιο φιλική προς τη Ρωσία στάση, να κερδίσουν υποστήριξη.

Η Σλοβενία ​​έχει επερχόμενες εκλογές το φθινόπωρο, η Αυστρία το 2024, οπότε θα λάβουν χώρα και οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ: TagesspiegelAndrea Nüsse – Studie zu Ukrainekrieg und EU: Griechen und Ungarn sind anfällig für russische Narrative

Βόμβες από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ: Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μου είπε ότι δεν θα πουλήσει τα F-16 στην Τουρκία… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: