Οι ψηφόφοροι να σταματήσουν τον τηλεπωλητής της θρησκείας: Ο Κυριάκος Βελόπουλος, η Παναγία η …Γκέισα, και γιατί είμαστε όλοι Νορβηγοί…

Εικονογραφηση: Ανδρέας Πετρουλάκης, Καθημερινή




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Στον απόηχο του ντιμπέιτ της περασμένης Τετάρτης, ο θόρυβος είναι απροκρουστικός και αναπαράγει ακόμα σε τηλεοπτικά κανάλια (ειδήσεις και εκπομπές) τα «νικητές και ηττημένοι», και τα ερωτήματα που δυσκόλεψαν . Καλά είναι και αυτά, αλλά η τηλεθέαση ευτυχώς δεν βγάζει κυβέρνηση.

Στα διάφορα μίντια, ιδίως τα σόσιαλ, ανακυκλώνονται ιδιαιτέρως οι σαχλαμάρες που ακούστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, στην άκρα δεξιά πλευρά του πάνελ των πολιτικών. «Έπαιζε, για το δικό του ακροατήριο», είπαν ειδικοί και αναλυτές, αν και δεν συμπίπτουν πάντα οι δύο αυτές ειδικότητες!

Είναι δύσκολο να καθορίσεις αυτό το ακροατήριο. Σίγουρα τοποθετείται στην λεγόμενη ακροδεξιά-λαϊκιστική πτέρυγα της πολιτικής. Αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική», που για τον συγκεκριμένο χώρο αναδεικνύεται πάντα με θορυβώδη και διόλου ταπεινό τρόπο και το θρησκευτικό στοιχείο.

Σε αυτό το συγκεκριμένο εκκλησίασμα απευθύνεται και κηρύττει ο τηλεπωλητής βιβλίων Βελόπουλος. Αυτό είναι το κανονικό επάγγελμά του. Η πολιτική, λέει ο ίδιος, είναι «λειτούργημα»! Τα παντρεύει μια χαρά.

  • Πριν λίγα χρόνια σάρωσε με τις χειρόγραφες επιστολές που ανακάλυψε ότι έγραψε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Και στο ντιμπέϊτ «πούλησε» την δήθεν οργή του για φωτογραφίες της Παναγίας ως γκέϊσα και Ινδιάνα, που ταχα καλλιεργούν την «χριστιανοφοβία».

Ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος ασχολήθηκε λίγο με το θέμα, και βρηκε ότι η πρώτη φωτογραφία είναι δίπλα σε ποίημα του Τέλλου Άγρα, όπου απεικονίζεται η «Παναγία Βρεφοκρατιολυσα σε μια μεταξοτυπία από την Ιαπωνία».

Και η δεύτερη με την «Παναγία Ινδιάνα», αναφέρεται σε ποίημα επίσης, εκθειαστικό για την Παναγία, από βιβλίο του Τζιάνι Ροντάρι, του σπουδαιότερου συγγραφέα παιδικών βιβλίων στη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας. Πάμε πάλι στις πηγές: «Τσεγιέν (Cheyenne) Παναγία και Χριστός, Father John Giuliani»

Ο Βελόπουλος επανήλθε με δημοσίευμα διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων οι οποίοι κατήγγειλαν για μεθοδεύσεις το Υπουργείο Παιδείας και διαμαρτύρονταν για την απόφαση επανεκτύπωσης των ακυρωμένων από το ΣτΕ σχολικών βιβλίων των Θρησκευτικών. Μόνο που αυτό είχε γίνει το 2019 επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Γαβρόγλου, όπως διαβάζω στο ενημερωτικό ιστότοπο iefimerida.

Ο φίλος, πνευματικός άνθρωπος και πολύ κοντά στην πίστη (την οποία βεβαίως δεν εμπορεύεται), Γιώργος Λιγνός , απάντησε στον τηλεπωλητή-πολιτικό μέσω facebook, με έναν τρόπο που δεν συνηθίσει (ο Γιώργος), αλλά ίσως μόνο αυτόν καταλαβαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης:

«Απατεώνα έμπορε η απεικόνιση αυτή δείχνει την δύναμη της θρησκείας που εσύ ξεφτιλίζεις. Και οι γυναίκες αυτές (Πανάγιες) είναι παραδοσιακά ντυμένες και όχι με ντύσιμο γκέισας, αγράμματε. Τώρα γιατί οι εκπρόσωποι του Χριστού στη γη δεν σε ξεφώνισαν εδώ και καιρό, δείχνει πόσο κοντόφθαλμοι είναι.»

  • Προσυπογράφω πλήρως!

Ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, έγραψε στο τουίτερ αυτό:

«Αυτό που έκανε ο Βελόπουλος με τη Γιαπωνέζα Παναγιά του ταιριάζει τελείως. Απανταχού της Γης οι Χριστιανοί, και πρώτοι από όλους οι Έλληνες, προσαρμόζουν τα σύμβολα τους στον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους! Αιθίοπες, Κορεάτες, Γερμανοί, όλοι ιστορούν την Παναγιά που νοιώθουν…».

Και κλείνω το κεφάλαιο-Βελόπουλος, με μια άλλη μνημειώδη λαϊκιστική γκάφα του, στο ντιμπέϊτ, φωνάζοντας ότι για να απεξαρτηθεί η Ελλάδα πολιτικά και οικονομικά (από όλους όσοι την καταδυναστεύουν, υποθέτω εννοεί), πρέπει να κάνει δικές της εξορύξεις πετρελαίου. Από αυτό θα πλουτίσουμε, είπε, και έδωσε ως παράδειγμα-πρότυπο την Νορβηγία, που είναι πλούσια χωρα λόγω των εσόδων από το δικό της πετρέλαιο.

Σύμφωνοι, αλλά: Γιατί δεν τους ρωτά, ή δεν διαβάζει (όχι επιστολές του Χριστού) για να μάθει πόσα χρόνια θέλεις να εξορύξεις πετρέλαιο, πόσο θα σου κοστίσει αυτό, και, το κυριότερο, γιατί ο κόσμος μας σιγ’α—σιγα προχωρά σε πλήρη απεξάρτηση απο τα ορυκτά καύσιμα;

Κατά σύμπτωση, την επομένη του ντιμπέιτ διαβάσαμε στον ξένο Τύπο, ότι σχεδόν 4 από τα 5 καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στην Νορβηγία (που τόσο αγάπησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης) σήμερα είναι ηλεκτρικά! Και με αφορμή αυτό, ο επιχειρηματίας Νίκος Δρανδάκης, άνθρωπος με ανοικτό και πάντα ανήσυχο μυαλό, έγραψε στο FB ένα σημείωμα με τίτλο «Είμαστε όλοι Νορβηγοί», δικαιολογώντας το ως εξής:

  • «Υπάρχει και κάτι μεγαλύτερο. Η στάση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση δείχνει και τις προτεραιότητες μιας κοινωνίας. Όταν σε κάποιες χώρες τα ηλεκτρικά πουλάνε σαν τρελά, αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες βάζουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες τους το γενικότερο καλό, το “τι είναι σωστό”, και πως μπορούμε να ωφεληθούμε όλοι από τις επιλογές του καθενός.

Στις χώρες που οι περισσότεροι κοιτάζουν τα προβλήματα (όχι πλήρεις υποδομές κλπ), δηλαδή ένα μικρό ξεβόλεμα, σημαίνει ότι έχουν μικρότερο ενδιαφέρον για τα ευρύτερα κοινωνικά θέματα και περισσότερο για τα πράγματα που έχουν συνηθίσει να κάνουν.

Γι’ αυτό είμαστε Νορβηγοί.»

Εικονογραφηση: Κι αυτή σχετικά με Βελόπουλο, από τον μέγα Ανδρέα Πετρουλάκη

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η πιο ακραία μορφή (δήθεν) “πολιτικής ορθότητας” μέσω της Ε.Ε.: Από το “Woke” (“αφύπνιση”) της αποδόμησης στο σοκ της εφηβικής βίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: