Το Squid Game επιστρέφει ως σκληρό ριάλιτι με τεράστιο έπαθλο

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix Squidgame




Η Netflix επιβεβαίωσε ότι το Squid Game: The Challenge θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο. 

Δεν πρόκειται για κάποιον νέο κύκλο της εξαιρετικά δημοφιλούς αλλά και αμφιλεγόμενης σειράς, αλλά για ένα reality show εμπνευσμένο από την σειρά, που όπως σημειώνει η Netflix μετατρέπει μια «φανταστική παράσταση σε πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Netflix οι θεατές του reality θα βρεθούν σε ένα συναρπαστικό και απρόβλεπτο ταξίδι καθώς 456 διαγωνιζόμενοι από τον πραγματικό κόσμο θα περιηγηθούν στη μεγαλύτερη σειρά διαγωνισμών που έγινε ποτέ, γεμάτη ένταση και ανατροπές και με το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στο τέλος».

Η ανακοίνωση έρχεται τέσσερις μήνες αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι μερικοί εξαγριωμένοι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στο νέο ριάλιτι σκέφτονταν να κινηθούν ακόμη και νομικά εναντίον του Netflix.

Τον περασμένο Ιανουάριο, δεκάδες παίκτες κατακεραύνωσαν την παραγωγή ισχυριζόμενοι ότι τους «φέρονταν σαν ζώα» και τους ανάγκαζαν να στέκονται για ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες στα γυρίσματα που έγιναν στη Βρετανία, στα Cardington TV Studios της πόλης Μπέντφορντ.

 

Καθώς οι θερμοκρασίες στα στούντιο του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσαν κατακόρυφα στους -3 βαθμούς Κελσίου, ορισμένοι δυσαρεστημένοι παίκτες σκέφτηκαν ακόμη και να μηνύσουν τη Netflix.

Δύο από τους συμμετέχοντες φέρεται να εκδιώχθηκαν από την εκπομπή πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αφού παραβίασαν τους κανόνες παραγωγής κάνοντας σεξ στο ξενοδοχείο.

Η Netflix ξεκίνησε αθόρυβα, σχεδόν μυστικά, να γυρίζει την έκδοση του ριάλιτι βασισμένη στον «θανατηφόρο» φανταστικό διαγωνισμό των Squid Games, με τους συμμετέχοντες να παλεύουν για το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία της τηλεόρασης: 3,7 εκατομμύρια βρετανικές λίρες (4,2 εκατ. ευρώ)

«Μας βασάνιζαν για οκτώ ώρες. Ήμασταν απλώς ζωοτροφές. Δεν θα συμπεριφερόσουν ούτε στα ζώα έτσι. Ξέρω ότι το σόου υποτίθεται ότι ήταν σκληρό, αλλά το ένιωθα απάνθρωπο», είπε ένας από τους παίκτες στην Sun.

«Κάποια στιγμή μπόρεσα να δω ότι έφεραν ένα μαύρο φέρετρο με μια ροζ κορδέλα όπως ακριβώς γινόταν στη σειρά. Ενιωθα ότι έδωσαν προτεραιότητα στο να καταγράφουν τις αντιδράσεις μας παρά να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το κρύο».

Ένας άλλος παίκτης ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι «έπεφταν κάτω σαν μύγες» λόγω του κρύου.

Μια πηγή είπε στο εν λόγω δημοσίευμα της Sun τον περασμένο Ιανουάριο εκείνη την εποχή: «Υπήρχαν αυστηροί κανόνες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι παίκτες πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στην εκπομπή. Η ομάδα παραγωγής ανακάλυψε ότι δύο κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι και τους έκοψε πριν καν ξεκινήσουν».

Η πηγή συνέχισε λέγοντας ότι οι κανόνες περιλάμβαναν την απαγόρευση «αλληλεπίδρασης» με άλλους παίκτες, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διαμονής στο ξενοδοχείο.

Υπήρξε επίσης μια αναφορά ότι διαγωνιζόμενοι έφθασαν στο σημείο να φωνάζουν «τους γιατρούς!, τους γιατρούς!» προτού τους τραβήξουν με φορείο σε συνθήκες παγετού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς εκείνης της εποχής, τα Studio Lambert, The Garden και Netflix δήλωσαν από κοινού: «Νοιαζόμαστε βαθιά για την υγεία και την ασφάλεια του καστ και του συνεργείου μας και επενδύσαμε σε όλες τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας

Με πληροφορίες από Daily Mail

Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα: Ο Έντι Μέρφι σε συζητήσεις για τον ρόλο του Κλουζώ στον νέο «Pink Panther»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: