Η κρίση χρέους αναγκάζει τον Πρόεδρο Μπάιντεν να συντομεύσει τη σημαντική περιοδεία του στην Ασία: Δεν πάει Αυστραλία και Παπούα Νέα Γουϊνέα

epa10632996 US President Joe Biden presents Rep. Nancy Pelosi (D-CA) a bouquet of flowers during the 2023 Emily’s List Gala at The Anthem in Washington, DC, USA, 16 May 2023. EPA, Sarah Silbiger, POOL world rights




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει την Κυριακή στον Λευκό Οίκο μετά τη σύνοδο κορυφής της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στην Ιαπωνία, για να προσηλωθεί στις σκληρές συνομιλίες για το δημόσιο χρέος, και αποφασίζοντας να μην μεταβεί στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση πρέπει γρήγορα να καταλήξουν σε συμφωνία για την άρση του κινδύνου μιας άνευ προηγουμένου στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι για να τον ενημερώσει για την αναβολή του ταξιδιού του. Οι συνεργάτες του Μπάιντεν συνομίλησαν επίσης με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού της Παπούας Νέας Γουινέας Τζέιμς Μαράπε, για να ενημερώσουν για την αναβολή του ταξιδιού του προέδρου.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Αγωγή εναντίον του Ρούντι Τζουλιάνι για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση: Την κατέθεσε πρώην εργαζόμενή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: