Ο έντονα εξοργισμένος Ερντογάν εκβιάζει τον Πρόεδρο Μπάιντεν με την ένταξη της Σουηδίας για να του πουλήσει τα F-16: Παραδέχθηκε ότι τον είδε “έστω και στο πόδι”!

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan held a press conference following the 18th G20 Summit in the Indian capital city of New Delhi. Photo via Turkish Presidency




Με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε, παραδεχόμενος ότι βρέθηκαν …«στο πόδι» ο Τούρκος ισλαμιστής Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, συζήτησε μαζί του και το θέμα της απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών F-16, θέμα για το οποίο οι σχέσεις οδηγήθηκαν πάλι σε αδιέξοδο.

Οπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, οΤαγίπ Ερντογάν, από το Νέο Δελχί, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των G20, είπε επίσης ότι τον στεναχωρεί η προσέγγιση «κάποιων φίλων» -εννοώντας τους Αμερικανούς- σε σχέση με τα F-16, ότι δηλαδή θα αποφασίσει το Κογκρέσο.

«Έχω κι εγώ Κογκρέσο. Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω μόνος μου», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Κατηγόρησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ότι εδώ και 50 χρόνια χρονοτριβεί στο θέμα της Τουρκίας.

«Συναντηθήκαμε με Μπάιντεν έστω και στο πόδι. Δυστυχώς, κάποιοι φίλοι συνεχίζουν να λένε Σουηδία και Σουηδία όταν πρόκειται για τα F-16. Αυτή η προσέγγιση μας στεναχωρεί. Μια μόνο απάντηση θα δώσω, σε όλα λέτε ‘Κογκρέσο’. Έχω κι εγώ ‘Κογκρέσο’. Αν δεν ψηφιστεί μια τέτοια απόφαση από τη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω μόνος μου. Πρέπει να περιμένω την απόφαση του κοινοβουλίου» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί έπειτα από τη Σύνοδο των G20.

Ανέφερε επίσης ότι «η Σουηδία πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί».

Για συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν έχει την εξουσία να αποφασίσει μόνος του για αυτό το θέμα. Οι χώρες της ΕΕ χρονοτριβούν με αυτό το θέμα για 50 χρόνια. Κι εξακολουθούν να χρονοτριβούν. Ως αποτέλεσμα , εμείς, ως Τουρκία θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας» ανέφερε.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τρελό, εξωτικό σενάριο Ρώσου αναλυτή: Ζει και βασιλεύει ο Πριγκόζιν σε νησί στα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής * Σε συμφωνία με «δελφίνους» του Πούτιν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: