Η Αννίτα της Κύπρου στο… Ναυτικό: Θέλει να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για μία «λύση»-διάλυση την οποία απέρριψαν ήδη οι Τούρκοι!

Η πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Ιωάννη Παπαμελετίου. Φωτογραφία ΔΗΣΥ, @DISY1976




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Φιλελεύθερος – Λευκωσία

Σε μια από τις πρώτες παρεμβάσεις της για το Κυπριακό, ως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), η Αννίτα Δημητρίου, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για τη συμφωνημένη βάση λύσης.

Λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας δεν είπε ακόμα, παρότι πέρασαν μήνες, αλλά θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στο μεταξύ σε όλες τις συναντήσεις της ενημερώνει για την πρωτοβουλία της. Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Κόλιν Στιούαρτ… Ενημέρωσε και τον Βρετανό πρέσβη με τον οποίο είχε συνάντηση.

Όπως δήλωσε η ίδια ενημέρωσε τον Ύπατο Αρμοστή για την πρωτοβουλία ενημέρωσης της κοινωνίας εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία σκοπό έχει να καταστήσει συμμέτοχους τους συμπολίτες μας στο περιεχόμενο της συμφωνημένης βάσης λύσης.

  • Όλοι της λένε μπράβο, συμφωνούν. Ακόμα και ο Νικόλας Παπαδόπουλος της είπε ότι το ΔΗΚΟ το αντικρίζει θετικά και μπορεί να συμμετέχει, να την κάνουν μαζί την ενημέρωση. Προχτές, όμως, αναβαθμίστηκε η πρωτοβουλία. Του άρεσε και του Βρετανού πρέσβη.

«Χαίρομαι», είπε η κ. Δημητρίου, «που και ο κ. Siddiq το υπογράμμισε ως μια θετική πρωτοβουλία». Και, μάλιστα, υπογράμμισε πως ενδεχόμενη συμμετοχή και του διπλωματικού Σώματος στην πρωτοβουλία ενημέρωσης, θα λειτουργήσει υποβοηθητικά.

Όταν λέμε «συμμετοχή και του διπλωματικού Σώματος» στην μακαρία νήσο εννοούμε, φυσικά, συμμετοχή της βρετανικής πρεσβείας. Στην ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών της Κύπρου! Πού αλλού θα… βοηθήσουν οι Βρετανοί τους πολιτικούς μας, ένας θεός ξέρει!

«Είναι αναγκαίο να μιλήσουμε επιτέλους με ειλικρίνεια στους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς, στις επιδιώξεις μας σε σχέση με τη βάση λύσης του Κυπριακού», είχε πει η κ. Δημητρίου, τέλος Μαρτίου μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για την πρωτοβουλία, που δεν ξεκίνησε ακόμα.

Απολογούμαι που τα λέω όλα αυτά ως να αφηγούμαι καμιά σοβαρή ιστορία. Στην πραγματικότητα προσπαθώ να τα πω ως να αφηγούμαι κωμωδία.

Διότι, είναι πράγματι αναγκαίο να μιλήσουν επιτέλους με ειλικρίνεια στους πολίτες, αλλά τη βάση λύσης για την οποία θα του μιλήσουν πρέπει να την βρουν πρώτα. Την έχουν χάσει από καιρό.

Τώρα, που η άλλη πλευρά μιλά για μια νέα βάση λύσης οι δικοί μας πολιτικοί, θα μιλήσουν στους πολίτες με ειλικρίνεια για τη βάση με την οποία οι Τούρκοι διαφωνούν.

Αν ας πούμε ενημερωθούν οι Ελληνοκύπριοι και αγκαλιάσουν τη βάση λύσης που επιθυμούν οι ηγέτες τους, ή ο ΔΗΣΥ, θα έρθουν όλα ανάποδα και θα την αγκαλιάσουν και οι Τούρκοι και θα το λύσουμε το Κυπριακό. Λες και τόσα χρόνια δεν προχωρά η λύση επειδή δεν είναι ενημερωμένος ο λαός. Να, που ήρθε η Αννίτα να τον ενημερώσει να πάμε μπροστά, επιτέλους.

Να τους θυμίσω, πάντως, ότι και η κυβέρνηση Χριστόφια, το 2010, ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες και είχε εκδώσει και βιβλιαράκι για να μορφώσει τους πολίτες περί ομοσπονδίας.

Ενώ και επί κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, το 2014, είχε προτείνει και ο υπουργός Παιδεία συμφώνησε, να ενταχθεί το μάθημα της ομοσπονδίας στην Αγωγή του πολίτη για να μάθουν οι μαθητές μας πόσο ωραία ζουν στις άλλες ομοσπονδιακές χώρες, και να ξέρουν πόσο ωραία θα ζούμε κι εμείς στη δική μας ομοσπονδία. Που θα την κάνουμε μόνοι μας, δεν έχει σημασία που δεν θέλουν οι συνέταιροι μας.

  • Ήταν και τότε κωμωδία για να λέμε την αλήθεια. Διότι, βγήκε στη φόρα και το πολιτικό μπάχαλο στο ΔΗΣΥ. Άλλος βουλευτής τότε του ΔΗΣΥ, ο Κώστας Θεμιστοκλέους, δήλωνε ότι η πρόταση του Τορναρίτη, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά πρόταση για πλύση εγκεφάλου στους μαθητές.
  • Ενώ ο πρόεδρος των καθηγητών, Δημήτρης Ταλιαδώρος, επίσης στέλεχος του ΔΗΣΥ, τασσόταν έντονα ενάντια στην «ιδέα».

Πάμε, λοιπόν, ξανά από την αρχή. Με καινούργιο τίτλο. Θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος: Η Αννίτα αυτοσχεδιάζει. Ή η Αννίτα σε νέες περιπέτειες. Ή η Αννίτα στο ναυτικό.

Έτσι, για να περνά ο καιρός δηλαδή, και να λέμε ότι κάτι κινείται, κάτι αλλάζει. Διότι, επί της ουσίας τον ίδιο θίασο παρακολουθούμε, ακίνητοι στην ανεπάρκεια τους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Επιμένει η κατοχική δύναμη, αλλά ποιος ακούει στην Αθήνα και τη Λευκωσία; Τα ενεργειακά της Κύπρου περνούν από την Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: