Για εορτή Δημοκρατίας και άψογων δημοκρατικών διαδικασιών, ομιλεί η Αννίτα Δημητρίου: Νέα πορεία στη παράταξη, ζητά ο Αναστασιάδης

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου ψηφίζει… Φωτογραφία via ΔΗΣΥ, Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε σήμερα στη Λάρνακα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου ενώ στη συνέχεια σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι είναι Δημοκρατικό Συναγερμό η σημερινή μέρα, για την εκλογή της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας.

Έτσι σημείωσε η κ. Δημητρίου, θα προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, για να εκσυγχρονίσουμε, ν’ αναβαθμίσουμε τον πολιτικό μας χώρο και να γυρίσουμε νέα σελίδα.

Η κ. Δημητρίου κάλεσε επίσης τα μέλη, τους φίλους και τα στελέχη της παράταξης να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία σημειώνοντας ότι αναμένεται το αποτέλεσμα για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πλάνο και για το αύριο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και της Κύπρου μας.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει ισχυρός, ενωμένος και αποφασιστικός για τα επόμενα βήματα, κατέληξε η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου.

  • Αναστασιάδης: Η ανανέωση είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν νέα πορεία στη παράταξη

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

Με τη συμπλήρωση της νέας ηγεσίας του ΔΗΣΥ θα πρέπει να ξεκινήσει σκληρός αγώνας για να επανεύρουμε τον εαυτό μας και τον ιστορικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε, ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η ανανέωση είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν νέα πνοή και νέα πορεία στην παράταξη.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του για τις εσωκομματικές εκλογές, στο λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Λεμεσό, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι με την συμπλήρωση της ηγεσίας της παράταξης «προσδοκούμε όλοι και είμαι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί, από την επομένη θα πρέπει να ξεκινήσει ένας σκληρός αγώνας, μια προγραμματισμένη εκστρατεία, έτσι ώστε να επανέβρουμε τον εαυτό μας και βεβαίως τον ιστορικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε».

Σε παρατήρηση ότι ο ΔΗΣΥ βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση, ανέφερε πως το κόμμα πρέπει να ενεργεί «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη που γνωρίζει πότε να ασκεί κριτική, πότε να είναι δημιουργική – που έτσι πρέπει να είναι μια πολιτική δύναμη – και όχι με έγνοια πώς να ασκήσει κριτική».

« Θεωρώ πως και αυτός θα είναι και ο ρόλος του ΔΗΣΥ και το έχει αποδείξει πάντα. Το κριτήριο είναι το ευρύτερο όφελος του λαού και όχι το όφελος του κόμματος, μέσα από ενδεχομένως μια αρνητική ή λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Και δεν είναι τέτοιος ο ΔΗΣΥ, ούτε πρόκειται να ακολουθήσει έναν ανάλογο βηματισμό», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως εκτός από νέα θα είναι και νεαρή η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο τέως ΠτΔ είπε πως «η ανανέωση δεν είναι φαινόμενο του ΔΗΣΥ, αλλά είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο να βλέπουμε Πρωθυπουργούς στην ηλικία των 32 και των 37 χρόνων».

Σημειώνοντας πως ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, είδε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παλιότερους πολιτικούς να αντικαθίστανται από ικανότατους νέους, ανέφερε ότι «η ανανέωση είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν νέα πνοή και νέα πορεία στην παράταξη».

  • Σοφοκλέους: Εξαιρετικά κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον ΔΗΣΥ

Είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη ημέρα η σημερινή για τους Συναγερμικούς, έχουμε έπειτα από 20 χρόνια την ευχέρεια και το δικαίωμα να επιλέξουμε όλη την ανώτατη ηγεσία της παράταξης, ανέφερρε ο υποψήφιος για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ στην Λευκωσία, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι έχουν την ευκαιρία να πλαισιώσουν σωστά την νέα Πρόεδρο, Αννίτα Δημητρίου, για να προχωρήσουν στο μέλλον ενωμένοι και ισχυροί.

«Σήμερα δεν επιλέγουμε μόνο τα πρόσωπα. Σήμερα με την ψήφο μας καθορίζουμε τον χαρακτήρα, την φυσιογνωμία, την μελλοντική πορεία της ιστορικής μας παράταξης. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Η δική μου πρόταση είναι πολιτική, δεν είναι συναισθηματική και ο ΔΗΣΥ είναι ο κορυφαίος πολιτικός οργανισμός αυτού του τόπου».

Στόχος του, πρόσθεσε ο κ.Σοφοκλεους, είναι ο ΔΗΣΥ να έχει μια ισχυρή πολιτική υπεροχή στην κυπριακή κοινωνία, να έχουν οι Σναγερμικοί τον μεγάλο, σοβαρό, αυθεντικό Συναγερμό. Αυθεντικό, είπε, για να έχει ξανά τις αρχές και τις αξίες του, σοβαρό για να ηγείται όχι να άγεται, να καθορίζει και όχι να ακολουθεί τις εξελίξεις της κυπρικής πολιτικής. «Μεγάλο για να συνομιλεί σωστά με τη βάση του και να βγαίνει δυνατός στην κοινωνία».

Θέλουμε, συνέχισε, να επιτελέσουμε σωστά το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα, την οικονομία, στην κοινωνία,

Ο κ. Σοφοκλέους ζήτησε από όλα τα μέλη του ΔΗΣΥ να είναι αισιόδοξα, να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδικασία. Ευχήθηκε καλή ψήφο στα μέλη του ΔΗΣΥ και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

Ο ξεδιάντροπος Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκαλύπτεται: Η κατοχική Τουρκία πίσω από την πώληση των ελληνικών ξενοδοχείων στο Βαρώσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: