Ελεγχόμενη έκρηξη και μία σύλληψη έξω από τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ: Ανδρας πέταξε φυσίγγια στις πύλες

Tourists outside Buckingham Palace in London, Britain, 10 April 2023. ΕPA/ANDY RAIN




Η Βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αργά το βράδυ της Τρίτης επειδή πέταξε φυσίγγια κυνηγετικών όπλων ενώ αξιωματικοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή, λίγες μέρες πριν από την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου.

«Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κατοχή επιθετικού όπλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου .

“Οι αξιωματικοί συνέλαβαν τον άνδρα γύρω στις 19:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) την Τρίτη, 2 Μαΐου, αφού πλησίασε τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ … και πέταξε μια σειρά από αντικείμενα που θεωρήθηκ  ύποπτα ότι ήταν φυσίγγια κυνηγετικών όπλων στους χώρους του Παλατιού.”

Η σύλληψη πραγματοποιείται καθώς η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας προετοιμάζονται για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο, όπου αναμένεται να δει μεγάλα πλήθη να πλαισιώνουν τους δρόμους του Λονδίνου και αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο να παρευρεθούν στην επίσημη τελετή στέψης.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε ότι ούτε ο βασιλιάς ούτε η σύζυγός του Καμίλα βρίσκονταν στο παλάτι τη στιγμή του συμβάντος.

Η δήλωση τω ανακτόρων ανέφερε ότι οι ειδικοί πραγματοποιίησαν ελεγχόμενη έκρηξη ως προληπτικό μέτρο.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς ή τραυματισμούς σε αξιωματικούς ή μέλη του κοινού», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζόζεφ ΜακΝτόναλντ.

 

Στέψη Καρόλου: Ποιοί ηγέτες χωρών δεν έλαβαν προσκλητήριο για την τελετή ενθρόνισης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: