Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες για την βόμβα 500 λιβρών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Ελληνικό – H στιγμή της εξουδετέρωσης [video]

Πυροτεχνουργοί του στρατού και αστυνομικοί κινούνται επί της κλειστής λεωφόρου Ποσειδώνος στο σημείο στο οποίο βρέθηκε η βόμβα του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Αθήνα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Κυκλοφορικές ρυθμίσεις και μέτρα της Τροχαίας σε τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ισχύος 500 λιβρών, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών που γίνονται για την ανάπλαση του Ελληνικού. Την εξουδετέρωση της ανέλαβε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).




Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας εκκενώθηκαν και τέσσερις πολυκατοικίας στην οδό Ευρυάλης στους οποίους είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες για την προστασία των διαμερισμάτων τους. Από τους κατοίκους της συγκεκριμένης οδού ζητήθηκε να απομακρύνουν τα οχήματα τους.

Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να αφήσουν τα παράθυρα ανοιχτά , αν και -αν όλα πάνε καλά- δεν πρόκειται να υπάρξει έκρηξη.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Πέμπτη 26/10/2023 κατά τις ώρες 09:30 έως 11:30, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

– Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλ. Βεργωτή έως τη συμβολή της με την Λ. Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της.

Β. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21:00έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11:30.




Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Με την έπαρση σημαίας στον Λευκό Πύργο άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις: Θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση το Σάββατο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: