Εκλογές στην Τουρκία: Μεγάλο προβάδισμα στον Ερντογάν δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα με 59,47 %

O εκλογικός χάρτης της Τουρκίας με βάση τα πρώτα αποτελέσματα




Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία δείχνουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 59,47% των ψήφων σε σύγκριση με τον αντίπαλο της ενωμένης αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που συγκεντρώνει ποσοστό 34,79%.

Το ποσοστό προκύπτει από ενσωμάτωση άνω του 10%.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ανώτατης εκλογικής αρχής της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, το αρχηγείο του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Τουρκία. Οι ψηφοφόροι του κρατούν σημαίες και κομποσκοίνια, αφού το μουσουλμανικό αίσθημα είναι πολύ έντονο. Μάλιστα, σε αυτό το κτίριο, βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σχετικά με την αιφνίδια και απροσδόκητη μετάβαση του Τούρκου προέδρου στην Άγκυρα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει ότι ήδη από τις 16:30 έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το μπαλκόνι, από το οποίο πρόκειται ο Ερντογάν να βγάλει τον προεδρικό του λόγο.

Χάος με τα μεταδιδόμενα αποτελέσματα

Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open Μαρία Ζαχαράκη υπάρχει τεράστια απόκλιση μεταξύ των αποτελεσμάτων που δίνουν φιλοκυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: