Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 6,1 μονάδων στη ΝΔ* Που πηγαίνουν οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη




Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στις 6,1 ποσοστιαίες μονάδες με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 32,4% των προτιμήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,3% και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%, το ΚΚΕ 6% το ΜέΡΑ25 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10,5%.

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνας η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, με το 37,7% να την αποτιμά αρνητικά και το 15,8% μάλλον αρνητικά (αθροιστικά 53,5%), ενώ το 24,6% απάντησε θετικά και το 21,5% μάλλον θετικά (αθροιστικά 46,1%).

Στο ερώτημα “ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο” το 36,9% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24,9% τον Αλέξη Τσίπρα, το 5,6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 5,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 3,6% τον Γιάνη Βαρουφάκη και το 3% τον Κυριάκο Βελόπουλο.




Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές το 37,2% απάντησε ότι πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ για το ενδεχόμενο νίκης με διαφορά άνω των 6 μονάδων συγκεντρώνει 21%, ενώ το ενώ το ενδεχόμενο νίκης με διαφορά μικρότερη των 6 μονάδων συγκεντρώνει 44,2%. Την ίδια ώρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο νίκης με μεγάλη διαφορά συγκεντρώνει 6%, ενώ το ενδεχόμενο νίκης με μικρότερη διαφορά λαμβάνει 16,5%.

Οι ψηφοφόροι του νεοναζί Κασιδιάρη, το κόμμα του οποίου δεν κατεβαίνει στην εκλογές μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου, στην πρόθεση ψήφου το 20,5% λέει ότι θα ψηφίσει ΕΑΝ, το 14,6%Ελληνική Λύση, το 13,3% το Εθνική Δημιουργία, το 9,5% Νίκη, το 4,5% Νέα Δημοκρατία, το 4,5% ΣΥΡΙΖΑ, το 3% Πλεύση Ελευθερίας, το 2% ΠΑΣΟΚ και το 8,2% Άλλο Κόμμα.

Μία είδηση-όλα τα …λεφτά, που θα εκνευρίσει τον Ταγίπ!!! Ομάδα Κυπρίων βουλευτών πάνε στην Τουρκία ως παρατηρητές της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ στις τουρκικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: