Μπράβο στο ΑΚΕΛ… Εγγράφει θέμα για τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ στη Βουλή: Πορεία στην Πρεσβεία της Γερμανίας και στο Προεδρικό Μέγαρο

FILE PHOTO: Ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης – Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» πραγματοποίησε συγκέντρωση με θέμα τη μη έκδοση του Κούρδου Κενάν Αγιαζ στη Γερμανία μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Λευκωσία 20 Μαρτίου 2023. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το ΑΚΕΛ στηρίζει και συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση που πραγματοποιεί η κουρδική κοινότητα της Κύπρου ενάντια στην απόφαση έκδοσης του αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση.

Επισημαίνει ότι:

«Η κινητοποίηση που οργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θέοφιλος» πραγματοποιείται για να στείλει το μήνυμα της απογοήτευσης, θλίψης και αγανάκτησης για την έκδοση του Κενάν Αγιάζ.

Το ΑΚΕΛ που στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του Κούρδου αγωνιστή στη Γερμανία, κατ’ απαίτηση της Τουρκίας καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση: αύριο, Δευτέρα, 22 του Μάη στις 6:30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία και το Προεδρικό Μέγαρο».

Καλεί παράλληλα «την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη όπως -έστω και τώρα- αναλάβει πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες με στόχο την μη παράδοση του Κεναν Αγιαζ».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ ανακοινώνει ότι εγγράφει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα της διαχείρισης της υπόθεσης Κενάν Αγιάζ και των προεκτάσεων της καθώς και το ζήτημα των συνθηκών κράτησής του».

  • ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» οργανώνει μια πορεία, με σκοπό να φανεί η αγανάκτηση, η απογοήτευση και η θλίψη από την πρόσφατη απόφαση για έκδοση του Κούρδου συναγωνιστή μας Κενάν Αγιάζ στην Γερμανία.

Η πορεία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαϊου, στις 6.30 μ.μ. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα πάει στη
γερμανική πρεσβεία.

Μετά από σύντομη συγκέντρωση εκεί, η πορεία θα συνεχιστεί προς το Προεδρικό μέγαρο.

Στο χώρο έξω από το Προεδρικό θα γίνει συγκέντρωση, όπου θα προσκληθούν κόμματα και οργανώσεις να τοποθετηθούν για την πρόσφατη απόφαση έκδοσης στη Γερμανία του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ.

Μπορεί η Τουρκία να μην ενοχλεί στο Αιγαίο, αλλά μονίμως απειλεί την Κύπρο: Παράνομη Navtex και άσκηση στις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: