«Ανεβείτε ψηλά για να σωθείτε»: Βιβλικές πλημμύρες στη Βόρεια Ιταλία – Έσπασαν όλα τα φράγματα, τρομακτικές ζημιές, εκκενώσεις μεγάλων περιοχών [videos]

Rescue services members in a boat evacuate a woman on a flooded road as help for people affected by flood continues, giving priority to the elderly and people in difficulty, in Faenza, near Ravenna, EPA/PASQUALE BOVE




Κατά τη διάρκεια της νύχτας, νέες πλημμύρες στη Ρομάνια, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ραβέννα. Ποσότητα βροχής που δεν είχε ξανασυμβεί, που σε λίγες ώρες ανέβασε τη στάθμη των ποταμών μέχρι που υπερχείλισαν. Πρακτικά όλα τα υδάτινα φράγματα μεταξύ Ρίμινι και Μπολόνια, είκοσι ένα συνολικά, έσπασαν ή υπερχείλισαν από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί, πλημμυρίζοντας τεράστιες περιοχές της Ρομάνια.

Η Faenza, ένα τμήμα της Cesena και του Forlì και πολλά άλλα μεγάλα κατοικημένα κέντρα κατέληξαν κάτω από το νερό. Σε ορισμένες περιοχές το νερό ανέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά, φτάνοντας μέχρι και τους πρώτους ορόφους των σπιτιών. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους που δεν κατάφεραν να σωθούν και εγκλωβίστηκαν στους κάτω ορόφους των σπιτιών ή μέσα σε αυτοκίνητα.

 

Χθες σε όλη τη Romagna, ήταν μια μέρα αγωνίας και προσπαθειών διάσωσης. Ένα εγχείρημα που έγινε ιδιαίτερα περίπλοκο και από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών ενώ σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία γίνεται μόνο με σχεδίες.

Μια τεράστια περιοχή απομονωμένη από την υπόλοιπη Ιταλία: τρένα εκτός λειτουργίας, ο αυτοκινητόδρομος αδιάβατος σχεδόν όλη μέρα, πολλοί δρόμοι κλειστοί. Ο κόκκινος συναγερμός είχε εκδοθεί εδώ και μέρες και η εξαιρετικά βίαιη κατάτσταση ήταν αναμενόμενη: οι περιοχές που κινδύνευαν περισσότερο εκκενώθηκαν, οι άνθρωποι καλούνταν να ανέβουν στους επάνω ορόφους των σπιτιών. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, έχει ξεπεράσει τις χειρότερες προβλέψεις: επίσης επειδή η βροχή σε ορισμένες περιοχές έπεσε σε 36 ώρες υπερδιπλάσια ποσότητα νερού από τη συνήθη κατά μέσο όρο τον Μάιο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Φορλί, ένας παρασύρθηκε από κατολίσθηση στην περιοχή Τσεζένα και δύο σύζυγοι πέθαναν στη Ρόντα ντι Τσεζένα. Ενώ ο σύζυγος βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμεναν και όπου είχαν φάρμα, η γυναίκα βρέθηκε στην παραλία Zadina στο Cesenatico, σύρθηκε από τη μανία του ποταααμού Σάβιο για πάνω από είκοσι χιλιόμετρα. Εκφράζεται φόβος ότι ο απολογιμός μπορεί να αυξηθεί.

Το βράδυ, ο κυβερνήτης Bonacchini ανακοίνωσε ότι «εννέα είναι οι νεκροί λόγω κακοκαιρίας στην Εμίλια-Ρομάνια». Κι αυτό γιατί στον υπολογισμό των θυμάτων προστέθηκε ένα άτομο που πέθανε χθες στην Τσεζένα λόγω ασθένειας, πριν πλημμυρίσει το Σάβιο.

Mε πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Mε βαρύτατο κατηγορητήριο για πρόκληση “εμφυλίου πολέμου” η δίκη πέντε ακροδεξιών εξτρεμιστών, φιλορώσων, στη Γερμανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: