Άλλη μία κοντόφθαλμη απόφαση της Ανίτας: Απαγορεύει στους Κύπριους υπουργούς να ενημερώνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου ομιλεί από το βήμα της προέδρου της Βουλής. Φωτογραφία via ΔΗΣΥ, Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Η διευθέτηση που έγινε με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) αφορά μόνο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου.

Σημείωσε παράλληλα ότι από την στιγμή που ο ΔΗΣΥ είναι αντιπολίτευση δεν μπορεί να συμμετέχουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης στο ΕΛΚ. Η κ. Δημητρίου απαντούσε σε ερώτηση για το θέμα στο περιθώριο του Επαρχιακού Συνεδρίου ΔΗΣΥ Πάφου.

Η απόφαση της είναι απαράδεκτη καθώς στερεί το δικαίωμα των υπουργών της κυβέρνησης του κ. Χριστοδουλίδη να ενημερώνουν τους αξιωματουχους του ΕΛΚ, αλλά και τους ηγέτες των δεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

«Από τη στιγμή που ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αντιπολίτευση δεν μπορεί να συμμετέχουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης στο ΕΛΚ», είπε. Πρόκειται για μ’ια έωλη δικαιολογία.

Πρόσθεσε ότι «έχει γίνει διευθέτηση από τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η οποία αφορά όμως μόνο το δικό του πρόσωπο».

«Από εκεί και έπειτα η θέση μας είναι αυτή και δεν πρόκειται να αλλάξει», ανέφερε η “αποφασίζω και διατάζω”, Αννίτα Δημητρίου

Πρώτη επικοινωνία του νέου υπουργού, Βασίλη Κασκαρέλη με τον ομόλογο του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: