Το Μεγάλο Παζάρι Κίνας-ΕΕ: Το Πεκίνο υποδέχεται Μακρόν -φον ντερ Λάιεν και περιλαμβάνει Ουκρανία στις συζητήσεις

FILE PHOTO President of the European Commission Ursula von der Leyen (R) and France’s President Emmanuel Macron (L) EPA/STEPHANIE LECOCQ




Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παραμονή της επίσκεψης στο Πεκίνο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατες παρατηρήσεις της ίδιας της φον ντερ Λάιεν -στην Κίνα από τις 5 έως τις 7 Απριλίου με τον Μακρόν- που ζήτησε από το Πεκίνο εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης, με βάση για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την απόσυρση στρατιωτών από τη Μόσχα.
Η Κίνα είναι «ισχυρός υποστηρικτής και ενεργός υποστηρικτής μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση», είπε η εκπρόσωπος. «Είμαστε πρόθυμοι να επικοινωνήσουμε με την ευρωπαϊκή πλευρά για μια πολιτική λύση στην κρίση», πρόσθεσε, «και περιμένουμε επίσης από την ευρωπαϊκή πλευρά να επιδείξει στρατηγική ανεξαρτησία και πολιτική σοφία και να λάβει αποφασιστικά βήματα για την επίτευξη μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας στην Ευρώπη”.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς: Μετά το Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΑΣΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: