Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς: Μετά το Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΑΣΕ

FILE PHOTO Chairman of State Duma Viacheslav Volodin (C) speaks with a deputy, Andrei Isayev (2-L), during a plenary session of the State Duma, the Lower House of the Federal Assembly of Russia, in Moscow, EPA/MAXIM SHIPENKOV




Η Ρωσία θα σταματήσει να πληρώνει τις ετήσιες οικονομικές συνεισφορές της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κρατικής Δούμας (Βουλή των Αντιπροσώπων) της Ρωσίας, Viacheslav Volodin, μετέδωσε το πρακτορείο EFE.

“Δεν έχουμε κανένα λόγο να πληρώσουμε για κάτι στο οποίο δεν συμμετέχουμε. Και αν δεν μας αφήσουν να δουλέψουμε ούτε φέτος, θα ζητήσουμε να επιστραφούν οι εισφορές που είχαν μεταφερθεί προηγουμένως“, έγραψε ο Viacheslav Volodin στον ιστότοπο της Κρατικής Δούμας.

Την απόφαση για αναστολή της καταβολής της εισφοράς έλαβε το Συμβούλιο της Δούμας, το οποίο κατηγόρησε το μποϊκοτάζ της δραστηριότητας της Ρωσίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ.

Η Μόσχα κατηγόρησε τον διεθνή οργανισμό και άλλους για συστράτευση  υπέρ της Ουκρανίας και της Δύσης στη στρατιωτική σύγκρουση που προκάλεσε τον περασμένο Φεβρουάριο η Ρωσία με την επίθεση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία σταμάτησε επίσης να πληρώνει τις συνεισφορές της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έναν οργανισμό από τον οποίο αποχώρησε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, απειλούμενη με αποκλεισμό.

Ο Viacheslav Volodin ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι η Κρατική Δούμα ετοιμάζει νομοθετικές τροποποιήσεις για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), το οποίο τον περασμένο μήνα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στο όνομα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνέχεια η Μόσχα προειδοποίησε ότι μια υποθετική σύλληψη του ηγέτη του Κρεμλίνου θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου».

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε την κατάρριψη των 14 από τα 17 UAVs: Τα εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον διαφόρων στόχων στη χώρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: