Σούπερ βασιλική άμαξα για την στέψη του Καρόλου: Παλαιά μεν, αλλά με κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και υπερσύγχρονα αμορτισέρ

Η άμαξα που θα μεταφέρει τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ για την τελετή στέψης. Photo via Twitter@TheRoyalFamily




Aποκαλύθφηκαν σήμερα κι άλλες λεπτομέρειες για την λαμπρή τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαϊου, και συγκεκριμένα, έγινε γνωστό το υπερσύγχρονο – αν και μεγάλης ηλικίας – μεταφορικό μέσο με το οποίο θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Γουέστμιντερ.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα ταξιδέψουν με μια πολύ πιο άνετη, πολύ πιο σύγχρονη και εξαιρετικά αναπαυτική εκδοχή της άμαξας η οποία είχε μεταφέρει γι την στέψη και την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ το 1953. Η άμαξα αυτή είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο.

Η συγκεκριμένη άμαξα χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις στέψεις μοναρχών του Ηνωμένου Βασιλείου από την δεκαετία του 1830 κι έπειτα.

Η συγκεκριμένη άμαξα θα είναι πολύ πιο άνετη, καθώς διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και υπερσύγχρονα αμορτισέρ.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, η τελετή θα  είναι πιο σύντομη, πιο μοντέρνα και θα στοιχίσει φθηνότερα εν μέσω και της κρίσης του πληθωρισμού που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η πομπή θα πάει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κατά μήκος του εμπορικού κέντρου στην πλατεία Τραφάλγκαρ, κατά μήκος του Γουάιτχολ στην πλατεία του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Η επιστροφή θα είναι η ίδια διαδρομή αντίστροφα.

Με πληροφορίες από BBC

Mε απόφαση Καρόλου η Καμίλα λαμβάνει τον τίτλο της “βασίλισσας”- Εκδόθηκε η πρόσκληση για την τελετή στέψης [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: