Mε απόφαση Καρόλου η Καμίλα λαμβάνει τον τίτλο της “βασίλισσας”- Εκδόθηκε η πρόσκληση για την τελετή στέψης [photos]

H επίσημη πρόσκληση για την τελετή στέψης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου. Photo via Twitter@TheRoyalFamily




Oι προετοιμασίες για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου III στις 6 Μαϊου είναι πυρετώδεις και σήμερα έκρυβαν μια εντυπωσιακή έκπληξη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην τελευταία της ομιλία κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου V να αποκάλεσε την Καμίλα «βασιλική σύζυγο» («Queen Consort»), όμως απ’ ό, τι φαίνεται ήρθε η στιγμή κατά την οποία για πρώτη φορά η Καμίλα λαμβάνει τον τίτλο της βασίλισσας – παρά την γνώμη της Ελισάβετ –  με απόφαση του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος και την χρήζει βασίλισσα.

Η αείμνηστη Βασίλισσα είχε δώσει δημόσια έγκριση για την Καμίλα , λέγοντας ότι θα έπρεπε να την αποκαλούν Queen Consort, σε μια εποχή που υπήρχαν ακόμη προτάσεις ότι θα έπρεπε να αποκαλείται  Πριγκίπισσα Σύζυγος.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στην δημοσιότητα η επίσημη πρόσκληση της στέψης, η οποία θα σταλεί σε 2.000 επισήμους  σε όλο τον κόσμο, που θα αποτελέσουν την ημέρα εκείνη το εκκλησίασμα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.

Η πρόσκληση για τη στέψη – τυπωμένη σε ανακυκλωμένο χαρτί –  έχει σχεδιαστεί από τον Andrew Jamieson, εραλδικό καλλιτέχνη και εικονογράφο του οποίου το έργο είναι εμπνευσμένο από τα ιπποτικά θέματα του θρύλου του Arthurian.

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη Στέψη συνεχίζεται, από το παλάτι του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησε και μια νέα φωτογραφία του βασιλιά και της βασίλισσας –  The King and The Queen.

Το βασιλικό ζεύγος φωτογραφήθηκε από τον βασιλικό φωτογράφο Hugo Bernand στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Με πληροφορίες από BBC

«Χικιμόρι» ή αλλιώς το φαινόμενο της κοινωνικής απομόνωσης: 1,5 εκατομμύριο Ιάπωνες δεν βγαίνουν καν από το σπίτι τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: