Συνεχίζεται το θρίλερ στο Σουδάν: Παρατείνεται για 72 ώρες η ανθρωπιστική εκεχειρία για ασφαλή μετακίνηση

Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν το Σουδάν στο πέρασμα της Ράφα, μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας. 28 Απριλίου 2023. EPA, MOHAMMED SABER




Η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Σουδάν παρατάθηκε και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) αλλά αργότερα το επιβεβαίωσε και ο σουδανικός στρατός.

Ο στρατός ανέφερε ότι παρόλο που οι αντάρτες του RSF είχαν σκοπό να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ορισμένες τοποθεσίες, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αντάρτες θα τηρούσαν την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ανέφερε ότι «σε απάντηση διεθνών, περιφερειακών και τοπικών εκκλήσεων, ανακοινώνουμε την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών και κατοίκων και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους και να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τότε που η μακροχρόνια μάχη για την εξουσία μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF εξελίχθηκε σε σύγκρουση στις 15 Απριλίου.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Κόμβος η Κύπρος για την διεξαγωγή των επιχειρήσεων απομάκρυνσης από το Σουδάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: