Πρόεδρος της Νάπολι: Μέχρι να έρθει «νόμος Θάτσερ» στην Ιταλία θα υπάρχει βία στα γήπεδα

FILE PHOTO: Εντός τριών ή τεσσάρων ημερών η έκθεση της Αστυνομίας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης. ΕPA, CIRO FUSCO




Τα τελευταία βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή (2/4) στην αναμέτρηση Νάπολι-Μίλαν (0-4) για τη Serie A στο στάδιο «Diego Armando Maradona», προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου των «πατρενοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος σήμερα (4/4) αφού τα καταδίκασε ζήτησε την εφαρμογή του «νόμου Θάτσερ» στην Ιταλία.

«Είναι μια ιστορία που κρατάει 50 χρόνια, μέχρι να έρθει και να προσαρμοστεί ο «νόμος Θάτσερ» στην Ιταλία, θα έχουμε πάντα αυτά τα προβλήματα. Αυτοί δεν είναι πραγματικοί οπαδοί, είναι εγκληματίες που τους επιτρέπεται να πάνε στο γήπεδο, τρομοκρατώντας οικογένειες και αληθινούς φιλάθλους με επεισόδια που γίνονται παρουσία όλων», είπε ο πρόεδρος της πρωτοπόρου της Serie A.

Η Εισαγγελία της Νάπολης ερευνά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στη σύγκρουση με τη Μίλαν (0-4), στην οποία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι οπαδοί της «Curva B» απαγόρευσαν σε άλλους οπαδούς να επευφημούν την ομάδα και προσπάθησαν να τους υποχρεώσουν να στέκονται με την πλάτη στο γήπεδο.

Ο Ντε Λουρέντις ομολόγησε επίσης ότι ανησυχεί λίγο για τις προετοιμασίες για το πάρτι του «Scudetto», παρά το προβάδισμα των 16 βαθμών, καθώς είναι «προληπτικός»:

«Οι Ναπολιτάνοι το γιορτάζουν ήδη σε όλη την πόλη και αυτό με ανησυχεί, γιατί είμαι προληπτικός. Μου φαίνεται λίγο τρελό, αλλά είναι μέρος των Ναπολιτάνων», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νάπολη, Italy

Μετά τον Μίτσελ, την έξοδο βλέπει και ο προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ, Στηβ Κούπερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: